U Crnoj Gori nema aranžmana posredstvom turoperatora Thomas Cook UK koji je objavio bankrot

Jedan od najvećih svjetskih tur operatera, "Tomas Kuk", objavio je bankrot poslije neuspjelih pregovora sa kreditorima, što znači trenutnu obustavu povratnih letova za one koji su u ovom trenutku na odmoru.

Britanski mediji javljaju da je usred krize oko Bregzita tamošnja vlada pred novim izazovom.

Potrebno je sa ljetovanja vratiti 150.000 britanskih turista koji su uplatili aranžmane preko "Tomasa Kuka", čuvene agencije koja postoji 178 godina.


Povodom informacije koja je odjeknula u svjetskim medijima da je najstariji svjetski turoperator Thomas Cook bankrotirao, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore se odmha oglasila da nema gostiju u Crnoj Gori koji su došli posredstvom ovog tur operatora, te obavjestla javnost o sledećem:

"Prema informacijama dobijenih od hotelijera u Crnoj Gori, bankrot se odnosi na ogranak ove kompanije za tržište Velike Britanije Thomas Cook UK, sa kojim crnogorska turistička privreda nije imala sklopljene ugovore, tako da u Crnoj Gori nema gostiju koji su došli posredstvom ovog turoperatora.
Saradnja crnogorske hotelske privrede sa turoperatorom Thomas Cook podrazumijeva ugovore sa ograncima Thomas Cook Continental (Njemačka, Austrija, Francuska, Holandija, Belgija i Poljska) i Thomas Cook Sjeverna Evropa (Švedska, Danska, Finska i Norveška) koji su najavili nastavak saradnje.
Posredstvom ovih ogranaka turoperatora Thomas Cook, ove godine u Crnu Goru je sa navedenih tržišta došlo oko 20 000 turista, što je na nivou prethodnih godina. Najveći broj gostiju boravi u hotelima Ville Oliva u Petrovcu i Tara u Bečićima, dok jedan broj boravi i u hotelima HG Montenegro Stars, Budvanska Rivijera, Iberostar, Avala. Za sve goste koji trenutno borave u Crnoj Gori posredsvom turoperatora Thomas Cook biće ispoštovani ugovoreni aranžmani, a po završetku istih i obezbijeđeni transferi od hotela do aerodroma i destinacija sa kojih dolaze.
Kada je riječ o tržištu Velike Britanije, najveći broj turističkih dolazaka u Crnu Goru ostvaruje se preko turoperatora TUI UK, Saga i Balkan Holidays", navodi se u saopštenju NTO

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti