Peković za petinu smanjio kapacitete

„Spencer & Hill“ kompanaija čiji je osnivač nekadašnji košarkaš Nikola Peković smanjila je za petinu gabarite budućeg hotela, koje namjerava da gradi na mjestu akva parka, garaže i dvorišta hotelskog kompleksa „Mediteran“ u Bečićima. Novo idejno reješenje dostavljeno je službi glavne gradske arhitektice Budve, koja je prije pola godine odbila da izda saglasnost Pekovićevoj firmi jer je namjeravala da gradi tri kule od po 11 do 15 spratova.

Novim idejnim rješenjem planira se gradnja dvije zgrade koje povezuje stakleni most.


„Definitivna ostvarena bruto građevinska površina je 30.999 kvadrata što je za 20 odsto manje od planom dozvoljene koja iznosi 38.483 kvadrata .
Hotel je visoke kategorije sa pet zvjezdica U krilu ‘A’ su predviđene hotelske sobe i ‘penthouse’ apartmani na završnoj etaži, dok su u krilu ‘B’ predviđeni su ‘condo’ apartmani i VIP apartmani na tri završne etaže. Oba krila imaju po jedno unutrašnje i jedno spoljno jezgro vertikalne komunikacije“, piše u idejnom rješenju .


Budući hotel u krilu ‘A’ na nivou suterena i prizemlja obuhvata prostrani foaje.
„Na nivou mezanina je predviđen poslovni blok sa konferens salama, uz restoran sa terasom. Spa i wellness centar sa kafe-barom i palubom sa bazenom su pozicionirani na osmom spratu.. Krilo ‘B’ na nivou prizemlja obuhvata kuhinju i glavni restoran sa izlazom na palubu sa bazenima, dok je na nivou mezanina pored apartmana, predviđen i kafe-bar sa terasom i baštom. Na šestom spratu se nalazi panoramski kafe-bar sa terasom, palubom i bazenom. Tehničke i magacinske prostorije, kao i parking prostor, obezbijeđeni su na tri podrumske etaže“, piše u idjenom rješenju.
Ukupan smještajni kapacitet hotela iznosi 238 jedinica sa do 500 ležaja, a pri ukupnom garažnom kapacitetu od 178 parking mjesta , od čega su 82 parking mesta namijenjena za ukupno 74 apartmanske jedinice.

Prethodno rješenje je izgledalo ovako:

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti