Jovović novi predsjednik Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva, Ivančević napustio sjednicu

Ranko Jovović, direktor Komp-komerca iz Nikšića novi je predsjednik Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore Crne Gore, odlučeno je na konstitutivnoj sjednici ovog organa.

Prethodni predsjednik odbora Dragan Purko Ivančević napustio je sjednicu, jer, kako je rekao, neće da učestvuje u partijskom ogranku DPS.

“DPS je napravio od Odbora za turizam partijski ogranak i time i posljednji atom autonomije toga odbora i Komore uništio na način što su kandidovali svoje partijske aktiviste i izlobirali kod članova odbora da to tako prođe i to na način što je došla direktiva pred samu sjednicu”, kazao je Ivančević Pobjedi.

Kako je dodao, u takvim uslovima niko ko drži do autonomije i profesionalne etike nema šta da traži.

“Napustio sam taj odbor i ne želim da participiram, jer želim da sačuvam etiku struke i želim da sačuvam neku autonomiju kada je u pitanju dalje bavljenje u turizmu u kojem sam 40 godina”, rekao je Ivančević i dodao da želi odboru sve najbolje i nada se da je ovaj put DPS napravio dobar potez, koji će rezultirati boljim ambijentom u turizmu i boljom borbom za turistički proizvod.

Za zamjenicu predsjednika izabrana je Katarina Kažanegra, izvršna direktorica HG Budvanska rivijera.

“Novi saziv odbora imaće energije da nastavi aktivnosti prethodnog, na unapređenju uslova za poslovanje turističke privrede”, ocijenio je Jovović.

On je za Pobjedu najavio da će prva sjednica odbora biti održana 18. oktobra u Kolašinu i da će se zalagati da svaka naredna bude na terenu.

Odbor će u Skupštini Privredne komore predstavljati Rajko Malović, pomoćnik direktora JP Morsko dobro, Nemanja Nikolić, predsjednik borda i direktor UTIP Crna Gora, te Luka Bulatović i Miloš Popović, direktori Eksplorera i Skijališta Crne Gore.

Sjednicu je do izbora Jovovića vodila potpredsjednica Privredne komore Ljiljana Filipović, a u radu su, osim članova, učestovali i generalni sekretar Pavle D. Radovanović, direktor Sektora udruženja Bojan Obrenović, sekretarka Odbora Sanja Marković i sekretarka organa Komore Lidija Golubović.

 

izvor: Pobjeda/Portalanalitika

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti