Zaposleni u Opštini proći će obuku za ECDL sertifikat

Opština Budva raspisala je javni poziv za za nabavku usluga obuke i testiranja zaposlenih u lokalnoj upravi radi sticanja ECDL sertifikata za obuku zaposlenih Opština je budžetom izdvojila 24.650 eura.

The European Computer Driving Licence (ECDL) - međunarodno priznata diploma ECDL predstavlja potvrdu da onaj ko je posjeduje poznaje osnovne koncepte informacionih tehnologija (IT) i da je vješt u korišćenju personalnog računara i najpopularnijih računarskih aplikacija na osnovnom nivou kompetentnosti.


ECDL je međunarodno priznat program sertifikacije koji dokazuje poznavanje rada na računaru, priznat u 146 zemalja. Posjedovanje ECDL sertifikata može znatno da pojednostavi proceduru zapošljavanja i uvjeri poslodavca da oni koji se prijavljuju za posao, kao i zaposleno osoblje, posjeduju neophodan nivo znanja i kompentetnosti pri korišćenju uobičajenih kompjuterskih aplikacija. ECDL predstavlja sertifikat znanja i dokazane kompententnosti, a baziran je na programu prihvaćenom na međunarodnom nivou i polaganju ispita po tačno određenim standardima.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti