Jadranski sajam blokiran, zemlju pod šapu stavilo Specijalno tužilaštvo

Kompanija „Jadranski sajam“ ne smije više da organizuje ni jednu sajamsku manifestaciju, a da za to ne dobije odobrenje Višeg suda, koji je početkom septmebra na zahtjev Specijalnog tužilaštva donijelo privremenu mjeru zabrane raspolaganja i korišćenja svim nepokretnositma.

Podsjećamo, sudija za istragu Višeg suda Miroslav Bašović prihvatio je predlog Specijalnog tužilaštva za određivanje privremene mjere zabrane upravljana imovinom kompanija, čiji je Duško Knežević stvarni ili “skriveni” vlasnik.


Na spisku kompanija našle su se i Kneževićev Jadranski sajam, Expo invest“ i Expo Budva na koje je uknjižen veliki sajamski kompleks od 22 hiljade kvadrata zemlje sa pet sajamskih halama, gdje su minule sedmice održane tri sajamske manifetscaije.


„ Privremene mjere obezbjeđenja zabrane raspolaganja i korišćenja nepokretnosti određena rješenjem Višeg suda iz podgorice 9. septembra 2019., po predlogu Specijalnog državnog tužilaštva , susvojina DP „ jadranski sajam“ i „ Expo invest““, piše u kaqtasratskoj evideniciji Uprave ze nekretnine Specijalno tužilaštvo otvorilo je više istraga, kao i podiglo optužnicu protiv Duška Kneževića i njegovih najbližih saradnika. Biznismen za kojim je raspisana crvena Interpolova potjernica nalazi se mjesecima u Londonu.

 


Inače, imovina Jadranskog sajma, i Kneževićevih firmi takođe je pod blokadom staromještanskih porodica koje traže povraćaj imovine koja im je nepravedno oduzeta.

A hipoteku je upisala i Opština Budva azbog poreskog duga, kao i Pireus banka zbog miloionskih kreditnih zaduženja.
Osim imovinom na Jadranskom sajmu Kneževiću je zabranjeno upravljanje imanjima u Zeti (Mojanovići i Mahala), koja su upisana na njegovo ime., kao i stanom na Svetom Stefanu i stanom u Podgorici.
Zabrana je na stavljanja i na upravljanje imovinom "Atlas Grupe" u Podgorici, gdje posjeduju jednu parcel, privremeno su blokirane i nepokretnosti budvanske kompanije "Mogren Hill" – dvije zgrade u Budvi.,kompanije "Atlas Hotels Group", koja posjeduje hotel, parcele i poslovne prostore u Baru. Takođe su blokirani hotel, restoran, zgrade i parcele te kompanije u Sutomoru. Barskoj kompaniji je zabranjeno i upravljanje sa dva poslovna prostora na Svetom Stefanu, parcelama i zgradama u Petrovcu i Golubovcima. Takođe je blokirana dio imovine barskog hotela "Princes", čiji je vlasnik "Atlas Hotels Group".


U Budvi su blokirane su dvije parcele kompanije "Mogren Garden".Sud je zabranio u upravljanje imovinom podgoričke kompanije "Montenegroberza", koja posjeduje dva poslovna prostora u Podgorici, kao i upravljanje sa dva poslovna prostora kompanije "CG Broker – Diler". Takođe je blokirano upravljanje poslovnim prostorom u Podgorici, koji je vlasništvo kompanije "Montenegro Holding Investment".


Blokirana je i sva imovina kompanije "Atlas Invest", koja posjeduje brojne stanove, poslovne prostore, zgrade i parcele na Svetom Stefanu, u Budvi, Bečićima, Baru, Podgorici i Kolašinu.
I podgoričkoj kompaniji "Attika Land" privremeno je zabranjeno upravljanje zgradom i brojnim parcelama u Budvi.
IZ SDT-a su tražili da se zabrani i upravljanje imovinom Opšte bolnice "Meljin" u Herceg Novom, ali i kompanije "Montenegro-Express Group" koja upravlja tom ustanovom. Ta kompanija ne može upravljati poslovnim prostorom u Podgorici, kao i stanovima, poslovnim prostorima, zgradama i parcelama u Budvi.
Privremeno je Kneževiću zabranjeno upravljanje akcijama ili udjelom ("otuđenje ili opterećenje"), koji su upisani na crnogorske i of šor kompanije, u kojima je stvarni ili skriveni vlasnik.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti