Javna debata - ,,Buljarica, jedna uvala – puno vrijednosti: Dijalogom do održivog rješenja''

Crnogorsko društvo ekologa (CDE) organizuje javnu debatu Buljarica – jedna uvala, puno vrijednosti: Dijalogom do održivog rješenja. Javna debata će biti održana sjutra u Spomen domu Crvena komuna u Petrovcu, sa početkom u 10 časova.


"Ideja je da ovim događajem, koji je samo prvi u nizu, započnemo intenzivan dijalog između građana/ki, stručnjaka i donosioca odluka, u cilju prepoznavanja i definisanja najvažnijih ideja i rješenja kojima bismo krenuli u razvoj Buljarice čija bi priroda i stanovnici/e živjeli u skladu jedno sa drugim, tako da oba sistema, prirodni i ljudski, imaju korist jedni od drugih. Želimo da pokažemo da je razvojno rješenje koje se bazira na skladu između stanovništva nekog područja i njihove okoline dugoročno isplativiji od mnogih drugih rješenja koja se realizuju u Crnoj Gori.

Pozivamo mještane i mještanke Buljarice i Petrovca da uzmu učešće i daju svoj doprinos sagledavanju trenutne situacije i pružanju ideja i rješenja za definisanje pravca razvoja Buljarice", navela je Jelena Popović, koordinatorka projekta (CDE) kako navodi na kraju skupa biće formulisani zaključci.

Javna debata se realizuje u okviru projekta Aktivni građani za bolju Crnu Goru – ka vladavini prava i održivom razvoju u Crnoj Gori, koji CDE realizuje u saradnji sa Mrežom za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) uz finansijsku podršku Evropske komisije. Cilj projekta CDE je da u saradnji sa lokalnim stanovništvom bude utvrđeno kako na najbolji
način očuvati prirodne vrijednosti Buljarice, a istovremeno zadovoljiti potrebe građana i građanki koji/e žive na tom području.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti