Dograđuju bečićki "Montenegro"

Glavna gradska arhitektica Ana Samardžić dala je saglasnost hotelskoj kompaniji "Montenegro stars hotels group" na idejno rješenje rekonstrukcije njihovog bečićkog hotela "Montenegro".

"Na parceli od 13.100,81m2 nalazi se izgrađeni hotel “MONTENEGRO“, koji postojećim kapacitetom soba sa svojom pratećim sadržajima, nije u mogućnosti odgovoriti zahtjevima kontinuiranog porasta potražnje smještajnog kapaciteta na predmetnoj lokaciji. Stoga, u cilju povećanja broja smještajnih jedinica, neophodno je izvesti rekonstrukciju postojećeg objekta, koja će se sprovesti kroz faznu izgradnju", navodi se u idejnom rješenju.

 

SAOBRAĆAJNO RJEŠENJE / PRISTUP OBJEKTU

Građevinska parcela objekta ima pristup na javnu saobraćajnicu (magistralni put E65) posredno preko internih saobraćajnica sa sjeverne strane objekta. Ulaz u objekat je sa zapadne strane u nivou prizemlja. Na parceli - dvorištu predviđen je stacionarni saobraćaj.
Parkiranje je predviđeno na parceli u sklopu uređenja terena, na zapadnoj strani parcele. Postojeći broj od 46 parking mjesta zadovoljava broj mjesta za postojeće i nove sobe (4 postojeća apartmana, 166 postojećih soba - od kojih se dve pretvaraju u hodnike i 66 novih soba što čini potrebu za 41 parking mjestom). Postojeći sistem žardinjera i rastinja, po obodu parkirnih površina, obezbjeđuje optimalnu zelenu barijeru.

 

PARTERNO UREĐENJE


Objekat se nalazi u centralnom dijelu građevinske parcele, okružen slobodnim zelenim površinama, sa bogatim rastinjem u vidu zelenih baštica, žardinjera i vertikalnog zelenila. Prilaz objektu obrađen je asfaltnim zastorom, a pješačke površine popločane su behaton pločama. Sa južne strane objekta omogućen je pristupi šetalištu i plažama.

 

PROSTORNA ORGANIZACIJA


Postojeći objekat hotelskog sadržaja, sastoji se iz tri lamele (južna, centralna i sjeverna), spratnosti P+Međusprat+4. Lamele su različitih gabarita.
Rekonstrukcija postojećeg objekta planirana je kroz sledeću izgradnju:


- rekonstrukcija dijela postojećeg objekta,
- dogradnju lifta na istočnoj strani objekta, otvorene terase na južnoj strani i požarnog stepeništa, - nadgradnja dvije etaže nad dijelom južne lamele.


Unutar novih etaža, predviđen je dodatni smještajni kapacitet, sa pratećom horizontalnom i vertikalnom komunikacijom.
Smještajni kapacitet je 64 nove sobe (128 kreveta).
Strukturu hotelske sobe čini: ulazni hol, kupatilo, garderober, spavaći dio i pripadajuća terasa. Površine hotelskih soba kreću se od cca 25 m2 do cca 27 m2 i projektovane su kao dvokrevetne i trokrevetne.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti