Oboren prošlogodišnji rekord - naplaćeno 3.7 miliona od boravišne takse

Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Budva zaključno za prvih 11 mjeseci naplatila je nevjerovatnih 3.7 miliona eura na ime boravišne takse i time premašila za sto hiljada eura rekord koji je postignut prošle godine .

„ Premašili smo iznos rekordne 2018. koji je iznosio 3.6 miliona . Uprava lokalnih javnih prihoda je uz pomoć Turističke organizacije Budva, ove godine uspjela da odradi sjajan posao i pored nešto lošije posjete tokom juna i jula“, kazao je sekretar za finansije i vd direktora Uprave za naplatu javnih prihoda Petar Odžić (SDP)


Zaključno sa 30. novembrom, kako je dodao, naplaćeno je 3.752.623 eura, što je za čak 300 hiljada eura više nego u istom periodu prošle godine.


„ Od ukupnog iznosa na naplatu boravišne takse za privatni smještaj se odnosi 1.741. 278 eura. Prošle godine u istom periodu naplaćeno je 3.446.940 eura , od čega se 1.612.521 eura odnosi na fizička lica“, kazao je Odžić i dodao da boravišna taksa predstavlja prihod Nacionalne i Turisdtičke organizacije Budve
Prema njegovim riječima 14 timova koji su bili raspoređeni po cijeloj teritoriji opštine Budva intezivno su radili po terenu do 1.oktobra.


„ Timovi su nastavili i rad tokm jeseni i nastaviće i zimus da obilaze hotele. Ovakvim rezultatima uspjeli smo da obezbijedimo veći iznos sredstava u budžetu kako lokalnoj tako i Nacionalnoj turističkoj organizaciji“, istakao je Odžić.
Zajedničkim akcijama, kako je kazao, uspjeli su da smanje sivu zonu u izdavanju privatnog smjestaja.
„To je bio prioritetni cilj našeg rada. Siva zona još uvjek postoji i poprilično je velika, ali se nadamo da ovim tempom kroz nekoliko sledećih sezona taj dio svedemo na minimum. Naravno moramo se i kadrovski ojačati kako bi uspjeli da pokrijemo cijelu teritoriju „, kazaoa je Odžić.
Podsjetio je da cijena boravišne takse ostala je nepromijenjena i iznposi jedan euro, a prihod od nje u promjeru 80- prema 20 odsto dijele Turistička organizacija Budve i Nacionalna turistička organizcija.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti