Radionice „Čitaj, istraži, pripremi i pokaži“ i „Mala škola pismenosti“

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u prostorijama Crvene komune u Petrovcu od danas počinju tromjesečne radionice za djecu „Čitaj, istraži, pripremi i pokaži“ i „Mala škola pismenosti“ namijenjene djeci uzrasta od 8 do 15 godina. Obje radionice će se odvijati svakog utorka do 5. maja i obje u terminu od 14 do15 časova. Sve radionice su besplatne za polaznike.

Radionica „Čitaj, istraži, pripremi i pokaži“ namjenjena je djeci uzrasta od 8-10 godina. Osmišljena je da osposobi djecu da se nesmetano izražavaju i da bogateći rječnik razvijaju i samopouzdanje prilikom samostalnog i javnog izlaganja. Uz zajednički odabir teme, voditelj radionice i djeca će osmišljavati monologe i dijaloge i stvarati priče. Budući da je dosadašnje iskustvo u radu sa djecom pokazalo da se oni najbolje oslobađaju i izražavaju kroz nastup na sceni, to će biti i krajnji cilj ove radionice.
Radionica „ Mala škola pismenosti“ namjenjena je djeci uzrasta od 11-15 godina. Cilj rada je sticanje, proširivanje i utvrđivanje znanja iz gramatike na nov način. Učesnici će se učiti smislenim i pravilnim načinom pisanja i govorenja i vještinom javnog nastupa u kome će sve naučeno moći demonstrirati. Sa djecom će se pomoću raznih veb igrica i alata raditi na bogaćenju riječnika. Dobiće mogućnost da na interesantan način dožive čitanje, knjigu i pisce. Motivisaće se da osmišlavaju gramatički pravilne tekstove, priče i da usavršavaju usmenu i pismenu komunikaciju formalnog i neformalnog tipa.
Radionice će voditi profesorica Ivana Kurtović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti