Na tri mjeseca osloboditi zakupnine ugostitelje i preduzetnike

Sekretarijat za zaštitu imovine uputio je dopis gradonačelniku Budve Marku Careviću da se zakupci ugostiteljskih terasa i poslovnih prostora u vlasništvu Opštine Budva oslobode zakupnine u naredna tri mjeseca zbog teške situacije koju je izazvala epidemija novog koronovirusa.

„Privremenim mjerama radi sprječavanja unošenja zaraznih bolesti u zemlju zabranjen je rad ugostiteljskih objekata na teritoriji Crne Gore . Sekretarijat za zaštitu imovine sproveo je postupak javnog nadmetanja za davanje u zakup privremenih lokacija za postvaljanjen ugostiteljskih terasa na zemljištu u vlasništvu Opštine Budva, kao i poslovnih prostora u tržnom centru "TQ Plaza", ugovori su zaključeni i zakupci imaju obavezu redovnog izmirivanja zakupa za navedene površine“, naveo je sekretar za zaštitu imoovine Nikola Plamenac u dopisu Careviću.


Plamenac naglašava da je zakupcima privremenim mjerama zbog više sile zabranjen rad, te neizvjesno koliko će trajati epidemija, a samim tim i ukupna zabrana rada . On je predložio Careviću da preduzme radnje u okviru svojih nadležnosti.
„ Da se zakupci oslobode plaćaanja zakupnine za period april, maj i jun. Takođe, ako aktuelna situacija potraje duže od tog perioda , predlažemo da se zakupci oslobode zakupa do kraja tekuće godine.Svjesni činjenica da će aktuelna situacija proizvesti velike ekonomske gubitke po građane i privredu, smatramo da smo kao lokalna samouprava dužni da predložimo ovu mjeru koja ide u njihovu korist“, naveo je Plamenac.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti