Pravni fakultet otvoren za pitanja maturanata o upisu

Vrata Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore uvijek su otvorena za sve koji pokažu interesovanje da studiraju pravne nauke, kazao je prodekan za nastavu ovog fakulteta Marko Dokić.

Prema njegovim riječima, zainteresovani kandidati mogu sve informacije u vezi sa upisom na fakultet, studijskim programom i drugim pitanjima dobiti kako od uprave fakulteta, tako i od svih službi na fakultetu.

“Pored toga, zainteresovani za upis na Pravni fakultet mogu se upoznati sa svim specifičnostima studiranja pravnih nauka i na sajtu fakulteta https://www.ucg.ac.me/pf, kao i putem Informatora Univerziteta Crne Gore za studijsku 2019/2020. dodinu”, dodao je Dokić.

On navodi da je na ovom fakultetu uvijek velika konkurencija, na upisu, te da je studijske 2019/20 godine upisano ukupno 260 studenata na studijski program Pravne nauke, od toga 240 u Podgorici i 20 u Bijelom Polju.

“Svih 240 studenata u Podgorici upisani su već u prvom upisnom roku, dok je interesovanje u Bijelom Polju bilo slabo, tako da je 20 studenata upisano tek u drugom upisnom roku”, naveo je prodekan Dokić.


On kaže da, kada je riječ o Pravnom fakultetu, interesovanje je uvijek veće od broja oglašenih mjesta.

“I ove godine očekujemo veliko interesovanje za upis, ali vidjećemo kakva će biti konačna odluka o broju studenta koji ćemo upisati, imajući u vidu činjenicu da Pravni fakultet upisuje veliki broj studenata, a da su prostorni i kadrovski kapaciteti ograničeni s obzirom da se nastava izvodi na osnovnim, specijalističkim, master i doktorskim studijama”, kazao je prodekan Dokić.

Za upis na osnovne studije, studijski program Pravne nauke, nije predviđeno polaganje prijemnog ispita.

“Kandidati koji nijesu imali eksterni maturski, odnosno stručni ispit, mogu polagati test iz dva predmeta koji su od značaja za nastavak obrazovanja i na taj način ostvariti odgovarajući broj bodova”, naveo je Dokić.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti