Print this page

Mikijelj od Vlade očekuje saglasnost za ustupanje gradske luke

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Mladen Mikijelj kazao je da uskoro očekuju da od Vlade dobiju saglasnost na predlog sporazuma o ustupanju Luke Budva građanima.

 
Prema njegovim riječima jedan od najvažnijih resursa Luka Budva je vraćen državi odnosno građanima Budve. 

"U saradnji sa Vladom uspjeli smo da zaključak iz 2017. koji je bio nezakonit stavimo van snage. Potpisali smo predlog sporazuma o ustupanju luke građanima Budve. On je dostavljen resornom ministarstvu, potpredsjedniku i predsjedniku vlade i nadam se da uskoro dobijemo saglasnost. Može se desiti da se za 10 do 15 dana to završi i Luka Budva vrati građanima", kazao je Mikijelj za Radio Crne Gore.

Osvrćući se na eroziju plaža , Mikijelj je kazao naglasio da je ona pristuna duž čitave crnogorske obale. Kako je rekao, pored Ade Bojane, u narednom periodu radiće se na revitalizaciji nekoliko plaža na području Budve.

"U toku je izrada tehničke dokumentacije i nadam se da ćemo u doglednom periodu krenuti i sa revitalizacijom plaže u Budvi, najprije plaže Mogren i Pržno, zatim za plažu u Sutomoru, Žukotrlica u Baru, Buljarca u Petrovcu. Studije su pri kraju", najavio je Mikijelj.

Za taj projekat očekuje saradnju sa lokalnim samoupravama ali i državom Crnom Gorom.

"Kako bi kroz zajedničko sufinansiranje našli način da počnemo da rješavamo i te probleme", kazao je Mikijelj.

Očekuje da prihod JPMD do kraja godine bude 4,5 miliona eura

"Tokom prethodne turističke sezone imali smo dosta razumijevanja za zakupce plaža. Prihodi JPMD su manji nego 2019. jer smo umanjili cijene zakupa za 50% što je značilo i manje prihode u tom iznosu. Tako da su prihodi na nivou prethodne godine", rekao je Mikijelj.

PODIJELI

Tagged under