Print this page

Nacionalna turistička organizacija učestvovala na Turističkom & MICE Forumu u Beogradu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore učetvovala je na Turističkom & MICE Forumu koji je i ove godine održan u sastavu konferencije WESTM od 23-24. novembra u Beogradu. Forum su organizovali Turistička organizacija Beograd i CERTUS- Centar za razvoj turizma Srbije, u saradnji sa časopisom Turistička prizma.

Fokus foruma je usmjeren na Jugoistočnu Evropu i mogućnosti za bolje povezivanje u regionu, pa su učesnici pore Srbije, zemlje domaćina i Crne Gore, bili iz Albanije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hrecegovine. Na panelu Saradnja u promociji turističkih proizvoda u regionu, na kojem je NTO uzela učešće, istaknut je značaj još snažnije regionalne promocije kako bi obezbijedili održivost proizvoda i nakon završenih projekata i predstavili region, a time i svaku od zemalja pojedinačno, kao cjelogodišnje turističke destinacije turistima iz dalekih zemalja, ali i susjedima. Kada su u pitanju zajedničke promotivne aktivnosti na udaljenim tržištima primjere dobre saradnje Nacionalna turistička organizacija Crne Gore ostvarila je sa Turističkom organizacijom Srbije i Agencijom za promociju i podršku turizmu Sjeverne Makedonije. To se prije svega odnosi na učešće na sajmu ITB Asia koji se održao u Singapuru. Takođe, sa Turističkom organizacijom Srbije realizovali smo marketinške aktivnosti u NR Kini, SAD i Kanadi kroz zajedničku digitalnu kampanju pod nazivom Wild Soul of Europe. Kriza izazvana pandemijom je pojačala značaj digitalnih rješenja i njihovu ulogu u vraćanju povjerenja u putovanja, pa je i to dobar način da se u narednom periodu ostvari još bolja saradnja u dijelu promotivnih aktivnosti, istakli su iz NTOCG.
U okviru foruma organizovana je i dodjela nagrada časopisa Turistička prizma, a nagradu Prizma za 2021. godinu iz Crne Gore su dobili Hotel Mediteran u kategoriji Kongresni centri i hoteli i kompanija Gold travel u kategoriji Inoviteti. Beogradski turistički forum okuplja stručnjake iz različitih oblasti turizma iz regiona Jugoistočne Evrope. Moderator panela Saradnja u promociji turističkih proizvoda u regionu bio je dr Ljupčpo Janevski, direktor Agencije za podršku i razvoj turizma Severne Makedonije, dok su učesnici panela, pored predstavnika Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, bili predstavnici turističkog sektora iz BIH, Srbije, Albanije i Hrvatske.

 
 

PODIJELI