Print this page

Ovaj Hoverbord inspirisan "Povratkom u budućnost" je prosto sjajan

Postoji cijela gomila gedžeta iz filma "Povratak u budućnost" koje ljudi željno iščekuju, kao što su samovezujuće Nike patike ili DeLorean koji putuje kroz vrijeme. Ali definitivno na vrhu liste je hoverbord - daska koja lebdi iznad površine. Iako je ova verzija ograničena na korištenje vode, prosto izgleda sjajno.

 

Francuska kompanija Zapata Racing , koju je stvorio Franky Zapata - francuski jet - ski prvak, je  predstavila vodeni hoverbord, podižući ekstremne sportove na vodi na sljedeći nivo . Oni razvijaju hydropropulsion proizvode godinama i prethodno su razvili Flyboard , koji je zahtijevao ručke i glomazni okvir i letjeo više kao Iron Man. Vožnja heverboarda je više prirodna, u istom stilu kao skejtbord ili surfanje, osim u vazduhu .

Sistem hydropropulsion šalje vodu pod pritiskom kroz cijev od 60 stopa koja je priključena na  jet - ski ili gliser. Hoverbord sam može ponuditi brzine do 23 kilometara na sat iznad talasa . Jasno je da je najveća mana proizvoda činjenica da neko treba da te prati s jet - ski ili brodom , međutim firma nudi Electronic Kit Management ( EMK ) koje možete povezati na brod kako bi se omogućila kontrola gasa broda koristeći ručku .

 

Hoverbord ide u prodaju ovog mjeseca , a možete dobiti tvoj za $5850. Bilo Flyboard vlasnici mogu kupiti konverziju kit za 2675 $. Preskupo, ali pogledajte video:

PODIJELI

Media