Print this page

Stanovi solidarnosti

Gradonačelnik Budve Lazar Rađenovic uručio je danas ključeve od stanova za 11 porodica koje su proteklih dvije decenije bile smještene u trošnim montažnim barakama preko puta zgrade Akademije znanja, upravo na mjestu gdje se već naredne sedmice planira postavljanje kamen temeljca za izgradnju nove zgrade solidarnosti.

Preseljenje ovih porodica u komforne stanove, koje je na opštinskom placu u naselju Lazi izgradila kompanija "Božović", za sta je lokalna uprava izdvojila dva miliona evra, bio je preduslov kako bi Crnogorski Fond za solidarno stambenu izgradnju, uklonio barake, i započeo radove na zgradi sa 130 stanova namijenjenim zaposlenim u opštinskoj administraciji, javnim preduzećima i ustanovama.

 

Direktor Fonda Danilo Popović najavio je da će nova zgrada solidarnosti početi da se gradi već naredne sedmice te da će biti gotovo za 14 mjeseci, a cijena kvadrata biće 800 eura.

 

On je posebno izrazio nezadovoljstvo što je u dosadašnjoj zgradi sa 133 stana solidarnosti, koja je izgrađena prošle godine, već počela preprodaja stanova.

PODIJELI