Print this page

Sve pješačke ture u Crnoj Gori na mobilnoj aplikaciji

Ljubitelji pješačkih tura, rekreativci i profesionalci, državljani Crne Gore i turisti od sada mogu preuzimanjem besplatne hajking mobilne aplikacije (Hiking app Montenegro) za mobilni telefon, dobiti listu i pregled svih dostupnih i označenih staza, kao i mogućnost da na mapu unose svoje, novootkrivene ili nedovoljno afirmisane crnogorske rute.  Aplikacija je kreirana u okviru projekta koji je finansirala Ambasada SAD-a u Crnoj Gori, prepoznavši ga kao inicijativu koja će doprinijeti poboljšanju i diverzifikaciji crnogorske turističke ponude. 

Aplikacija je kreirana kako bi se građani i turisti podstakli da istražuju i otkrivaju prirodne ljepote Crne Gore i praktikuju zdrave stilove života odnosno redovniji i aktivniji boravak u prirodi. Jedan od ciljeva je i ostvarivanje doprinosa razvoju i promociji avanturističkog turizma u Crnoj Gori.

Dvojezična aplikacija može besplatno da se preuzme na Android i iOS uređaje. Korisniku je na raspolaganju sistem ubilježenih pješačkih staza koji podrazumijeva mape, fotografije i recenzije. Pješačke rute mogu da se pretražuju i filtriraju prema težini, odnosno zahtjevnosti staze, dužini i lokaciji – po opštinama ili nacionalnim parkovima. Tu je i opcija jednostavnog kreiranja i dodavanja novih ruta putem telefona. Korisniku je omogućeno da se informiše o trenutnim uslovima kao što su vremenski i zatvorenost staza, dobija upozorenja o opasnostima, pronalazi mjesta za odmor i smještaj; ili pak sam prijavi problem na koji je naišao slanjem opisa, lokacije i fotografije sa terena; čime se vodi računa o prirodi i sigurnosti ljudi koji šetaju stazama.

Aplikaciju je razvila podgorička kompanija Amplitudo u  februaru ove godine.

Linkovi za preuzimanje aplikacije:

Android: https://cutt.ly/ez9OFQa

iOS: https://cutt.ly/Gz9OZwM

Izvor: bankar.me

PODIJELI

Tagged under