Print this page

Tourism Insight platforma

Ministarstvo održivog razvoja i turizma i kompanija Mastercard predstaviće danas digitalnu platformu ’Tourism Insight’, specijalizovanu za praćenje i predviđanje trendova u turizmu. Pristup ovoj turistickoj platformi će omogućiti analizu i korišćenje potencijala podataka kako bi se, u skladu sa novim tenedcijama u ovoj industriji, unaprijedila turistička ponuda jedne od najatraktivnijih destinacija za odmor u regionu, a i šire, ali i kako bi se stvorile nove poslovne mogućnosti i povećala ulaganja u turizam. 

Po prvi put jedna zemlja sa područja Balkana ima priliku da koristi prednosti pametnih turističkih destinacija. Digitalna platforma ’Tourism Insight’ ima za cilj unapređenje resursa, praćenje trendova i adekvatno promovisanje raznovrsne ponude. 

Cilj saradnje Ministarstva i kompanije Mastercard je stvaranje prepoznatljive i konkurentne turističke destinacije, a referentni primjeri poznatih turistički atraktivnih lokaliteta koje koriste slične resurse su vrlo razvijene turističke destinacije poput Grčke, Španije, Češke i ostalih tržišta koja godinama svoju ponudu unapređuju putem ove platforme. 

PODIJELI

Tagged under