Print this page

Započeo rad na sprovođenju akcionog plana u domenu elektronskog plaćanja

Inicijalni sastanak operativne grupe za pitanje elektronske naplate iz inostranstva za usluge i proizvode iz Crne Gore održan je 12. marta u prostorijama Centralne banke Crne Gore. Sastanak je iniciran u svrhu realizacije aktivnosti iz akcionog plana Programa za podsticanje inovativnih startapova (2019 - 2021), koji je Vlada usvojila 27. decembra 2018. godine, a učestvovali su predstavnici Ministarstva javne uprave, Ministarstva nauke, Centralne banke Crne Gore i Udruženja banaka.

Vlada Crne Gore je kroz usvojen Program potvrdila svoju odlučnost u obezbjeđenju povoljnih uslova za poslovne subjekte iz Crne Gore da posluju putem interneta. Kroz ranije kontinurane aktivnosti prema globalno najzastupljenijoj kompaniji u ovoj oblasti, PayPal, Vlada je iskazala svoju otvorenost za poslovanje ove kompanije u Crnoj Gori, ali odluka o poslovanju na našem tržištu u potpunosti je u rukama same kompanije.

Kako bi uticali na odluku kompanije, biće formirana radna grupa koja će u toku 2019. godine intenzivno raditi na svim poljima gdje bude neophodno, kako bi se pregovori s kompanijom uspješno okončali. Radna grupa će objediniti aktere iz državnog, poslovnog i civilnog sektora.

 

VEZANO: Zašto i kako biti pravilno prisutan na Internetu?

 

PODIJELI