Print this page

Zbog Protokola o donaciji na ispitu koalicija u Budvi

Današnja sjednica lokalnog parlamenta koja je zakazana po hitnom postupku, ogoliće koalicone odnose unutar vladajućeg saveza u Budvi.

Na dnevnom redu je samo jedna tačka - Zaključak o utvrđivanju mjera u cilju zaštite i unapređenja prostora, kojim su 12 odbornika vladajuće koalcije iz redova Demokrata, Crnogorske i GP URA zatražili da se poništi Protokol o donaciji koji je predsjednik Opštine Budva Marko Carević potpisao sa turskim biznismenom Habipom Arikanom, izvršnim direktorom firme "Mia investment" koja planira gradnju dvije kule od po 15 spratova, odnsono hotela " Mia Budva" na parceli ispred hala Jadranskog sajma.

Protokolom turska kompanija ponudila je Budvi da u Dubovici izgradi savremeni vrtić, opremi ga i pokloni gradu, a kompletnu investiciju od dva i po miliona eura, oni bi finansirali.


Protokol je podijelio vladajuću koliciju, a međusobne optužbe ne prestaju da upućuju međusobno jedni na druge. ostaje da se vidi da li će sjednica biti održana, posebno imajući u vidu da je glasanje za protokol Carević kazao da je ujedno to i glasanje o njegovom povjerenju.

 

foto: Jugoslav Belada

PODIJELI