17 odsto punoljetnih gradjana Crne Gore vakcinisano

Više od 17 odsto punoljetnih građana primilo je prvu dozu vakcine protiv COVID-19, a 6.5 odsto odraslih osoba u Crnoj Gori je revakcinisano, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.
„Čak i tokom nedjelje, prvog neradnog dana od početka masovne imunizacije u Crnoj Gori, date su 5.063 doze vakcina protiv koronavirusa. Od toga, 4.738 je prvih i 325 drugih doza“, navodi se u saopštenju.
Iz Ministarstva zdravlja su pojasnili da je u Crnoj Gori do 9. maja dato 114.570 vakcina, od kojih 83.498 prvih i 31.072 drugih doza.
„To znači da je prvu vakcinu dobilo preko 17 odsto punoljetnih stanovnika, a da je skoro 6.5 odsto punoljetnih kompletno vakcinisano“, naveli su iz Ministarstva zdravlja i podsjetili da je masovna imunizacija u Crnoj Gori počela je u utorak, 4. maja.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti