Održana dvodnevna radionica u Budvi u cilju jačanja saradnje u sektoru ribarstva

Međunarodna organizacija za zaštitu i očuvanje mora i okeana „GLOBAL FISHING WATCH“, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Direktorata za ribarstvo, organizovala je dvodnevnu radionicu u Budvi.

Ova radionica bila je jedinstvena prilika da se na jedan potpuno novi način saradnje sa subjektima u ribarstvu otvoreno razgovara o svim izazovima u ovom sektoru i zajednički pokuša pronaći adekvatan način za rješavanje višedecenijskih nagomilanih problema koji opterećuju sektor ribarstva u Crnoj Gori.

GLOBAL FISHING WATCH je međunarodna organizacija koja u svojim redovima okuplja izuzetne stručnjake iz raznih oblasti, a posebno iz oblasti ribarstva, zaštite životne sredine, planskog upravljanja, monitoringa i kontrole. Njihov glavni cilj je motivisanje svih subjekata u ribarstvu, uključujući građane, privredu i donosioce odluka, da podignu svijest o značaju zaštite mora i okeana i smanjenju nelegalnog ribolova.

Fokus radionice bio je usmjeren na mlade ribare i njihovu budućnost u sektoru, kroz upotrebu savremenih tehnologija i dostupnost naučnih podataka.

Osim predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i privrednih ribara, radionici su prisustvovali i predstavnici Instituta za biologiju mora Kotor.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti