5 savjeta kako da povećate broj rezervacija u postsezoni

Špic sezone je prošao, ulazimo u post sezonu, a onda i u period "mrtvih" mjeseci. Evo par univerzalnih savijeta kako da povećate rezervacije:

1. Poboljšajte ponudu

Podešavanje cijena je najozbiljniji zadatak i zadatak kojem svi prvo pristupamo. Zašto da gost izabere vas, a ne nekod sličnog vama? Kao prvo, dobra ideja bi bila da uklonite taksu za dodatnu osobu, ili možda i spustite minimum noći na jednu noć.
Štaviše, možete praviti i ponude sa popustima, ili dodati pakete sa transferima ili malim eskurzijama.

 

 

 

2. Povećajte ciljnu grupu

Ako ste dosledni sebi i vašem specifičnom pristupu gostima, sigurno je da odgovarate određenoj grupi ljudi. Ipak, nije loše i da se oglasite na sajtovima koji targetiraju drugačiju ciljnu grupu. Definitivno ćete privući više rezervacija i više ćete imati pregleda. Treba uraditi malo istraživanje koji bi vam sajtovi odgovarali, a mi ćemo uskoro objaviti tekstove o sajtovima - mikro nišama, koji bi mogli biti zanimljivi, kao i seriju tekstova kako se prijaviti na sve veće kanale.

 

3. Osvježavajte vaše listinge

 

Svakako, osvježavanje listinga, novim slikama, ili opisima, kako bi stigli do novih gostiju.
Na primjer, zima je "mrtav" period kod nas - stavite slike aktivnosti kojim bi se vaši gosti mogli zabaviti, ako "zalutaju" u naš grad.
Algoritam kanala prodaje to prepoznaje, i gura vas na više, u svakom slučaju.

 

4. Provjeravajte konkurenciju

Prema onoj staroj narodnoj "drži prijatelje blizu, a neprijatelje bliže".
Konkretnije, odaberite pet listinga sličnih vama i pratite šta rade, i koje ponude daju.

 

5. Nađite profil gosta, koji bi posjetio vaš grad u post sezoni

Ova strategija može biti prilično efikasna jer se oslanja na podatke koje već imate - sjetite se tipa gostiju koji su vas posjećivali u ovim mjesecima.
Na osnovu tih podataka možete napraviti marketing strategiju na društvenim mrežama koja će privući goste.

 

 

 


Male stvari mogu napraviti veliku razliku. Svakako, najjednostavniji način da povećate broj rezervacije je da povećate broj kanala na kojim se oglašavate. Pročitajte nešto više o tome ovdje.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti