7 načina da poboljšate svoju Airbnb poziciju

Kao iznajmljivač na Airbnb-u važno je da znate kako da se podignete na prvu stranu pregleda. Zato ističemo 7 najvažnijih stavki kako da bi se istakli ispred mnogobrojne konkurencije.

Ukoliko se još niste prijavili na Airbnb, to možete uraditi preko ovog linka.

 

1. Igrajte se sa cijenama

Kada otvorite profil, Airbnb će vam sam predlagati određene cijene. Iako vjerovatno nećete ići po njima, njegov algoritam prepoznaje kada radite, makar i kratkotrajne, akcije sa snižnim cijenama i podiže vas na pregledu.

 

2. Redovno se ulogujte

Potrudite se da redovno ulazite na profil. Airbnb prepoznaje aktivnije korisnike i nagrađuje ih boljom pozicijom. Ovome pomaže i odgovoranje - zahvaljivanje na recenzije koje dobijate.

 

3. Koristite dobre fotografije
Ako gosti često otvaraju vaš listing vaš ranking će rasti. Fotografije visokog kvaliteta koje tačno prikazuju Vaš objekat mogu privući interes gostiju i za posljedicu imati veći broj klikova na oglas.

Najbolje je unajmiti profesionalca (sa Primorskim novinama sarađuju vrlo iskusni fotografi), ali ukoliko ipak odlučite sami uraditi fotografije, potrudite se da imate dobro svjetlo, dobru kameru i obavezno, neka sobe i apartmani budu sređeni savršeno.


Jer iako imate niske cijene, loša fotografija će smanjiti broj rezervacija, jer gosti neće ići na mjesto koje ne izgleda primamljivo.

 

 

4. Instant Book
Uključivanje Instant Booka podiže ranking smještaja. I to, i ne zahtjeva da odmah odgovorite gostu.
Naravno, potrudite se da, po uključivanju Instant book-a odmah sinhronizujete i ostale kanale (Booking.com, Expedia, Tripadvisor ...) da ne bi imali overbooking.

 

5. Kompletirajte profil
Potpuno popunjen profil vas u Airbnb algoritmu prepoznaje kao predanog i posvećenog domaćina.

 

6. Odgovarajte brzo
Airbnb prati koliko brzo odgovarate na poruke gostiju i pozicionira bolje one koji odgovore na sve poruke u razumnom roku.

 

7. Koristite društvene mreže
O ovome smo već puno puta pisali - facebook, twitter i instagram su odlični kanali za prezentaciju svog smještaja. Ne samo da je u pitanju besplatna reklama, već i bustuje SEO vašeg smještaja, te se bolje

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti