Activate Women- aktivacija nezaposlenih žena starosti od 25 do 34 godine

Vlada Crne Gore je usvojila Informaciju o potrebi realizacije pilot Projekta „Activate Women". Projekat se realizuje u saradnji sa Međunarodnom organizacijom rada u cilju podrške aktivacije
nezaposlenih žena, starosti od 25 do 34 godine, sa djecom predškolskog uzrasta, koje su ostale bez posla od sredine marta 2020. godine zbog pandemije COVID-19 i koje su voljne da rade, ali su neaktivne zbog nedostatka pristupa uslugama staranja o djetetu.

Projekat u iznosu od 112.000,00 USD se finansira od strane MOR-a i Zajednički fond za razvoj ciljeva održivog razvoja, a njim se može omogućiti uključivanje najmanje 55-60 žena u program aktivacije. S tim uvezi, Vlada je dala saglasnost Zavodu za zapošljavanje za realizaciju Projekta.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti