Ambasador Jermenije Ashot Hovakimian boravio u zvaničnoj posjeti Budvi

Ambasador Republike Jermenije doktor Ashot Hovakimian i konzul Republike Jermenije Manvel Avetisyan boravili su danas u zvaničnoj posjeti predsjedniku Opštine Budva Marku Careviću. Sastanku je prisustvovao i šef kabineta Nikola Jovanović.

“Tokom sastanka istaknuto je da Republika Crna Gora i Republika Jermenija već 15 godina imaju  uspostavljene diplomatske odnose kao i da postoji prostor za unaprećenje međusobne saradnje na turističkom, kulturnom i drugom planu. Predsjednik Opštine Marko Carević ovom prilikom čestitao je uvaženom ambasadoru i Jermenskoj zajednici  u Crnoj Gori veliki jubilej 30 godina nezavisnosti i slobode. Ono što čvrsto vezuje naša dva naroda je činjenica da je prvo izdanje Gorskog Vijenca štampano 1847.godine u Jermenskom Manastiru u Beču. U narednom period biće intezivirana saradnja i na nivou gradova naše dvije zemlje na obostrano zadovoljstvo a sve u cilju što bolje promocije naših kultura, tradicije, turističkih ponuda kao i drugih oblasti – zaključuje se u saopštenju Opštine Budva.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti