Američke stipendije: TechGirls program

Cilj TechGirls programa je da osnaži i inspiriše djevojke širom svijeta da odaberu karijere u nekoj od STEM oblasti (nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika).

Program je namijenjen djevojkama zainteresovanim za navedene oblasti koje će imati od 15 do 17 godina (deveti razred osnovne škole, prvi i drugi razred srednje škole) na početku programa, 13. jula 2024. TechGirls će povezati više od 100 izabranih učesnica širom svijeta sa njihovim američkim vršnjakinjama tokom dinamičnog četvoronedjeljenog programa u Sjedinjenim Državama i mentorske podrške prije i poslije razmjene. Program u potpunosti finansira Vlada Sjedinjenih Američkih Država, a sprovodi organizacija Legacy International.

Zainteresovane djevojke mogu pronaći sve informacije o programu na: https://techgirlsglobal.org/ i aplicirati isključivo on-line putem linka: https://legacyintlleaders.org/Account/Login?branding=tg. Za instrukcije kako aplicirati, posjetite https://techgirlsglobal.org/instructions/ .

Za pitanja, treba kontaktirati direktno TechGirls programski tim na: https://techgirlsglobal.org/contact-us/ ili pisati na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Ovo je kratki video o programu:https://youtu.be/Q_n4b4p4WX8.

Rok za podnošenje prijava je 8. decembar 2023, ali se zainteresovane kandidatkinje ohrabruju da se prijave ranije, kako bi izbjegle bilo kakve tehničke poteškoće u poslednjem trenutku.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti