APEL: pomozimo malom Andriji

“Jeste teško ali moramo da se borimo” ovako počinje priču Dragan Bakić iz Budve, otac malog Andrije (8) koji ima cerebralnu paralizu.

“Ništa nije slutilo na bilo kakve probleme. Supruga je imala uredan tok trudnoće. Porođaj je krenuo u terminu i na žalost došlo je do komplikacija. Andrija je ostao duže bez kiseonika i dolazi do oštećenja mozga. Da sve bude još teže kreće i borba sa učestalim respiratornim problemima, upalama pluća..,tako da je morao cak 7 puta do svoje dvije godine da bude hospitalizovan. U međuvremenu, javljaju se i prvi epi napadi koji dovode do jos težih komplikacija. Njegovo zdravstveno stanje postaje sve teže i teže.

Andrija sada ima 8 godina,ne sjedi samostalno,ne hoda,ne govori, ne može sam da se hrani, još uvijek nosi pelene...

Najteže je to što ne uživa u svom djetinjstvu kao ostala djeca ali on je i pored svega toga jedan veseo i nasmijan djecak. Imamo i stariju cerkicu koja ga obozava. Andrija je okružen sa mnogo ljubavi i pažnje.

                                     

Svjestan sam da Andrija nece moći da funkcioniše nikada kao zdrava djeca ali on napreduje,polako i vidljivo. Optimista sam i zelja mi je da ga sto vise osamostali, da moze sam da jede, da ne nosi pelene,da napravi sam bar nekoliko koraka, da mi kaze-tata ... sve preko toga je blagoslov.

                                 

Trudimo se da mu priuštimo sto bolju njegu, lijecenje, rehabilitacije... Osim svakodnevnog vježbanja kod kuće koje mu mi radimo, vodili smo ga više puta u centar u Igalu, nekoliko puta u Zagreb, u udruženje u Budvi, dnevni centar, resursni centar...

Dobili smo preporuke za jedan centar u Beogradu koji se bavi rehabilitacijom djece sa cerebralnom paralizom. Obzirom da smo do sada koristili lična sredstva, koja smo iscrpjeli, došli smo u situaciju da zamolimo za materijalnu pomoc.

Nadam se da cemo naici na razumevanje i unapred se zahvaljujem u ime cijele porodice i u Andrijino ime,svim ljudima dobre volje.”

                                                 

Predracun za rehabilitaciju u Beogradu u trajanju od 9 nedelja, za jedan odlazak od preporucenih 3 serije intenzivnih tretmana.

                                

Racun za donacije iz zemlje i inostranstva u Erste banci na ime Andrija Bakić

540-3214694702

IBAN: ME25540000003214694702

SWIFT: OPPOMEPG

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti