Beč će dobiti prvi potpuno automatizovani restoran

Restoran Foodie Fridge će biti prvi potpuno automatizovani restoran u Beču.

Kako je saopštila gradska vlast, u svojoj ponudi sadrži organske proizvode lokalnih proizvođača i biće otvoren 24 sata.

Ovaj ugostiteljski objekat u ulici Taborstrasse 15, otvara se danas i sastoji se isključivo od automata. Međutim, i pored manjka posluge važan ljudski faktor ipak ne izostaje.

"U restoranu se mogu kupiti jela, kako je navedeno, visokog kvaliteta u bilo koje doba dana i noći. Foodie Fridge je priča o ukusu u kojoj regionalni organski proizvodi igraju glavnu ulogu. Nudi domaću hranu za ponijeti. Recepti nastaju u saradnji sa najboljim bečkim restoranima", rekao je Alexander Billasch, suvlasnik i direktor ove firme.

Hrana za ovaj restoran se nakon pripreme hladi, pakuje u ekološki prihvatljivu ambalažu te sprema u frižidere. Na ovaj način ostaje ukusna i tri do četiri dana.

Odabrani recepti potječu pretežno iz tajlandske, španske, italijanske i austrijske kuhinje. U restoranu su postavljeni i automati za grickalice, kao na primjer veganski čips, slatkiši i pića iz Beča. Kompletan asortiman Foodie Fridgea obuhvata skoro, kako je istaknuto, 300 proizvoda, uključujući sezonske ponude. 

Pomoću aplikacije i automatizovanog sistema sadržaj frižidera je uvijek pregledan. Pristojan obrok se može kupiti po cijeni od sedam do 10 eura, a ukoliko jelo sadrži ribu ili škampe, cijena je nešto viša. Kako se ne bi zapostavio ljudski faktor, u restoranu će se redovno održavati degustacije jela i prilike za razmjenu mišljenja kupaca i vlasnika, saopštili su iz Grada Beča.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti