Belgijska novinarka i fotograf posjetili Crnu Goru: Ova zemlja zaista ima sve

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) imala je priliku da ugosti novinarku i fotografa belgijskog magazina “Knack Weekend”, koji su boravili u Crnoj Gori od 26. juna do 3. jula.

Kako je saopšteno iz NTO, riječ je o novinarki Katrien Elen, koja će napisati članak o Crnoj Gori i fotografu Mirandu Debri koji je napravio atraktivne fotografije, koje će krasiti šest stranica teksta o našoj zemlji.
Oni su tokom osam dana boravka u destinaciji otkrili prirodne ljepote Crne Gore obilazeći nacionalne parkove: Durmitor, Biogradsku goru, Lovćen i Skadarsko jezero, koji su na njih ostavili poseban utisak.

“Već tokom prvih dana bili smo oduševljeni. Mi smo veliki obožavatelji boravka u prirodi, koji vole dobru šetnju. Kolašin je bio savršeno polazište za naše putovanje. Pješačenje do Crne glave je bio apsolutni vrhunac. Posle dvije noći, došlo je vrijeme za istraživanje Skadarskog jezera. Priroda, ljepota ovog jezera, bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta je nešto nevjerovatno”, kazali su oni.

Novinarka je poručila da je svaki dan bio uzbudljiviji, te da su otkirili toliko različitih stvari.

“Svaki dan mislimo da ne može biti bolje. Ali onda smo danas iz Lovćena stigli u Bokokotorski zaliv i shvatili: ova zemlja zaista ima sve!”, poručila je Elen.
Pored Kolašina, Žabljaka i Cetinja, oni su tokom svog boravka otkrili i neka od najljepših mjesta u Budvi, Kotoru, ali i Podgorici. Sve to će imati priliku da prezentuju na šest stranica u magazinu “Knack Weekend” na proljeće 2024. godine.

Tokom boravka u destinaciji fotograf Debri je i na svom Instagram profilu dijelio brojne postove o nekim predjelima u Crnoj Gori, koji su, kako on ističe, oduševile njegove pratioce.

“Podijelio sam neke slike na svom Instagram profilu i reakcije prijatelja pokazuju da su ljudi iz Belgije zaista impresionirani kombinacijom mora, jezera i planina – često na jednoj slici”, istakao je on.
Iz NTO CG su poručili da su ovakve studijske posjete od velikog značaja za Crnu Goru imajući u vidu da se časopis “Knack Weekend” štampa u preko 90 000 primjeraka, a da zajedno sa svojim online izdanjem broji oko 600 000 čitalaca na mjesečnom nivou, te da će ovaj članak imati pozitivnog efekta na sljedeću sezona.

“Tržište Belgije nam je vrlo značajno i ove godine smo organizovali studijske posjete turoperatora, novinara, influensera i učestvovali na poslovnoj radionici za medije u Briselu, a shodno tome bilježimo i dobre rezultate. Tokom prvih pet mjeseci imali smo rast od oko 84 odsto kada je u pitanju posjeta sa ovog tržišta”, zaključili su iz NTO CG.

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti