Besplatnom obukom privrednika i bazarom autentičnih proizvoda TO Budva obilježava Svjetski dan turizma

“Turizam za inkluzivni rast”, tema je koju je agencija Ujedinjenih nacija za turizam (UNWTO) izabrala za ovogodišnji Svjetski dan turizma, koji se obilježio juče.

Ona nas podsjeća da svaki čovjek, inspirisanim novim idejama, hrabar da prihvati izazove, da postavi i ostvari ciljeve – mijenja svijet! Sposobnost turizma da se brzo obnavlja i nadoknađuje gubitke daje mogućnost svima, a posebno kreativnim pojedincima, da ponovo zakorače sa svijetom i kreiraju bolju budućnost.

“Svi pojedinci u Budvi, koji neposredno ili posredno žive od turizma, važan su dio naše turističke destinacije. Samo zahvaljujući dobroj saradnji, razmjeni ideja i mišljenja, razvoju kritične misli i uzajamnoj empatiji, Budva, kao prestižna turistička destinacija, može ići naprijed. Samo zajedno možemo stvoriti ljepše, prijatnije, sigurnije i kvalitetnije okruženje za naše turiste” – ističe Maja Liješević, direktorka Turističke organizacije opštine Budva, povodom Svjetskog dana turizma.

Turistička organizacija opštine Budva i ove godine sa posebnom pažnjom obilježava Svjetski dan turizma, 27. septembar, koji podiže svijest o višestrukoj vrijednosti turizma i doprinosu koji daje u postizanju ciljeva održivog razvoja.

U subotu, 02. oktobra, u hotelu „Avala“, na temu: „Digitalni marketing i storytelling“, TO Budva će organizovati besplatnu obuku za zainteresovane privrednike, prvenstveno izdavaoce privatnog smještaja i zaposlene u novim, manjim hotelima sa teritorije opštine Budva. U nedjelju, 03. oktobra, TO Budva, organizuje jednodnevni bazar u saradnji sa NVO „Mojih ruku djelo“, na kojem će svi posjetioci moći da kupe autentične crnogorske rukotvorine i degustiraju primorske delicije. Bazar će se održati u periodu od 11h do 16h između hotela „Mogren“ i hotela „Avala“.

Dvodnevni program će se realizovati u skladu sa aktuelnim epidemiološkim mjerama, a zbog ograničenog broja mjesta, iz TO Budve upućuju apel svim privrednicima koji su zainteresovani za besplatnu obuku da se do četvrtka, 30.09. do 12 sati prijave na email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , a posjetiocima bazara da poštuju mjere zaštite koje su na snazi.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti