British Council oglasio poziv za mlade naučnike i istraživače

British Council objavio je poziv za sve zainteresovane mlade naučnike i istraživače koji žele da unaprijede svoje vještine javnog komuniciranja i saradnje sa donosiocima odluka. U pitanju su dva online
programa obuke i to:

• Online obuka: Javna komunikacija i uključivanje javnosti – ova obuka ima za cilj da poboljša kapacitete istraživača u ranoj fazi karijere da efektivno komuniciraju naučne činjenice i saznanja ka javnosti i uključe širu javnost. Ovaj program namijenjen je mladim istraživačima unutar osam godina od sticanja doktorata iz svih naučnih disciplina. Program se odvija u saradnji sa University of West England (Bristol) kao i organizacijom ThinkWrite.

• Online obuka: Saradnja sa donosiocima odluka – Obuka ima za cilj da poboljša kapacitete istraživača u ranoj fazi karijere da transformišu naučne dokaze u javne politike i efektivnije sarađuju sa donosiocima odluka i drugim zainteresovanim stranama. Ovaj program namijenjen je mladim istraživačima unutar osam godina od sticanja doktorata koji rade istraživanje u sledećim oblastima: zdravstvo, socijalna zaštita, obrazovanje, ekologija, poljoprivreda, energetika, upravljanje rizicima od katastrofa, ekonomija, itd. Program se odvija u saradnji sa Dods Parliamentary Communications.

Rok za prijavu je utorak 1. decembar do 23 h.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti