Broj turista iz Kazahstana izvan svih očekivanja, letove nastaviti i zimi

Iako je nakon otvaranja nove avio-linije sa Kazahstanom bilo određene skepse, sada sa velikim zadovoljstvom možemo konstatovati da je, tokom ove turističke sezone, Crna Gora otvorila potpuno novo tržište sa Kazahstanom, odakle je više desetina hiljada turista posjetilo Crnu Goru.

Tu saradnju je potrebnot ojačati i produbiti u narednom periodu, nastavkom avio saobraćaja i tokom zimskog perioda na obostrano zadovoljstvo obje države, zaključeno je na sastanku potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, sa direktorom i predstavnicima kazahstanske avio-kompanije „Air Astana".
Kazahstan, kao zemlja sa preko 18 miliona stanovnika, može biti značajan partner i važno turističko tržište u narednom periodu. Jačanjem veza između naše dvije države korist imaju svi, pa je - po uzoru na ovaj dobar primjer, cilj da Crna Gora otvori i druga nova tržišta, do kojih ranije nije imala nikakav pristup, zaključeno je na sastanku kojim je predsjedavao Abazović.
Sastanku su, pored Abazovića, prisustvovali predsjednik i direktor Air Astane Piter Foster, viši regionalni menadžer za centralnu, istočnu Evropu i Tursku Susith Hettihewa, direktor Aerodroma Crne Gore Goran Jandreoski i zamjenik izvršnog direktora, Petar Radulović.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti