Budva, centar novogodišnjih dešavanja

“Lijepi dani su za nama, a još ljepši nadamo se pred nama” – izjavila je Maja Liješević, direktorka Turističke organizacije opštine Budva čestitajući novu 2020. godinu svim građankama i građanima Budve, ali i brojnim posjetiocima koji su u Budvi proveli protekle dane uživajući u petodnevnom programu.

“Želim da zahvalim svim posjetiocima na ukazanom povjerenju, nadajući se da će iz našeg grada u svoje domove ponijeti samo pozitivne utiske. Sada, kada napravimo malu retrospektivu dešavanja, možemo reći da smo zadovoljni kako je sve proteklo, atmosfera je bila zaista fantastična a saradnja sa svim gradskim i državnim službama na najvišem nivou. Potrudićimo se, možda jače nego ikada, da opravdamo povjerenje brojnih posjetilaca, koje nam govori da smo i dalje najomiljenija novogodišnja destinacija regiona. Neće biti lako suočiti se sa novim izazovima koje rekordne brojke postavljaju pred nas, ali s obzirom na to da je Budva prepoznata kao opština koja je već decenijama inovativna u pogledu organizacije događaja i koja postavljala nove standarde i ovoga puta ćemo uspjeti!” – istakla je direktorka TO Budva.

Prema zvaničnim podacima budvanske policije, ali i drugih relevantnih gradskih službi, u novogodišnjoj noći u Budvi je boravilo oko 30.000 ljudi, a tokom 1. januara čak par hiljada više.

U 2020. godinu posjetioci su ušli uz najveće regionalne zvijezde, a glavni gradski trg i okolina bili su premali da prime sve one koji su željeli da budu dio fantastične atmosfere, posebno na koncertima Zdravka Čolića i Svetlane Cece Ražnatović.

 

 

VEZANO: Počeo novogodišnji program: prazan trg, debakl na početku

 

 

VEZANO: Ceca za kraj novogodišnjeg programa (FOTO)

 

Iz Turističke organizacije opštine Budva pozivaju svoje sugrađane, ali i građanke i građane iz ostalih gradova Crne Gore da narednih dana dođu i uživaju u brojnim sadržajima koje nudi “Božićna pjaceta”.

Programi će početi već 4. januara u 17 sati, nastupom  lokalnog DJ-a Petra Jablana. Nastaviće 5. januara od 14 sati programom za djecu, a na pravoslavni Božić, od 17 sati, održaće se koncert klape “Harmonija” iz Budve i grupe “Toć” iz Tivta. Koncert Mića Vujovića i nastup DJ Necke-a održaće se 11. januara od 14 sati, a za 13. januar je predviđen od 17 sati koncert mladog budvanskog benda “Within the Ocean Waves” i grupe “Perper”.

 

 

VEZANO: Zdravko napunio starogradski trg

 

 

Svi programi će se održavati na glavnom gradskom trgu, ispred Starog grada, gdje će od 5. januara, pa sve do kraja mjeseca, biti postavljeno i dječje klizalište.

Ponudu će upotpuniti kućice budvanskih ugostitelja za specijalitetima koji su karakteristični za ovaj period godine.

 

Fotografija: Jugoslav Belada

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti