Carinski službenik osumnjičen za primanje mita

Carinski službenik osumnjičen za primanje mita

 

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Centra bezbjednosti Herceg Novi su danas, 11. septembra 2013. godine, lišili slobode službenika Uprave carina, N.P. (36) iz Kotora, zbog sumnje da je počinio krivično djelo primanje mita.

 

Policijske aktivnosti ukazuju na sumnju da je N.P, u svojstvu službenika Carinske ispostave Debeli brijeg – PJ Carinarnica Kotor, 07. septembra 2013. godine oko 11,00 časova, na graničnom prelazu Debeli brijeg sa dvojicom kolega prvo izvršio kontrolu vozila „Citroen“, njemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao njemački državljanin M.G.

 

N.P. je potom, kako se sumnja, nakon što je uočio da M.G. u vozilu prevozi veću količinu fasadne boje i propratnu opremu, kao i sportski bicikl, ovom licu dao znak da parkira vozilo na prostoru van nadstrešnice graničnog prelaza, koji nije pokriven video nadzorom, što je M.G. i uradio.

 

Carinski službenik N.P. je zatim, sumnja se, prišao vozilu i od M.G. zahtijevao i primio novac da ne bi izvršio službenu radnju koju je morao izvršiti.

 

Naime, N.P. je M.G, kako se sumnja, kazao da mu je, osim računa – dokaza o porijeklu robe, potrebna i carinska deklaracija da bi je mogao unijeti u Crnu Goru, ali da će mu on omogućiti da bez sprovođenja daljeg carinskog postupka nastavi putovanje sa robom ukoliko mu da 50 eura, što je M.G. i učinio.

 

Nakon što je slučaj prijavljen Upravi policije, službenici CB Herceg Novi su sproveli mjere i radnje na identifikovanju carinskog službenika koji je tražio i primio novac od oštećenog, koje su rezultirale lišenjem slobode osumnjičenog.

 

Prilikom preduzimanja policijskih aktivnosti Uprava policije je imala punu podršku i saradnju Uprave carina.

 

Osumnjičeni N.P. je, uz krivičnu prijavu, predat zamjeniku Specijalnog tužioca u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno koruptivno krivično djelo.

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti