Četiri godine od nestanka Nemanje Medina

Povodom četiri godine od nestanka Nemanje Medina, porodica Medin je izadala saopštenje koje prenosimo u cjelosti:

Jul, osmi, 2016.godine, jedan bezazleni izlazak iz kuce, susret sa drugom, iščekivanje rođenja ćerkice, običan ljetnji dan.
Samo par sati kasnije, bezbroj telefonskih poziva i poruka bez odgovora, nedolazak kući i agonija koja traje četiri pune godine.
Četiri godine teških i bolnih dana, punih pitanja, punih čekanja...
Vođenje mučnog postupka, ukazivanje na nepravilnosti prilikom vještačenja i nezadovoljstvo zbog zanemarivanja najbitnijih dokaza. A počinioci zločina brane se ćutanjem, odbijanjem saradnje i izbjegavanjem vještačenja. Na ročištima prkose svojom bahatošću i drskošću, svakim svojim pogledom i gestom vrijeđaju našu porodicu, naša osjećanja...
Nepravedna presuda u njihovu korist povećala je našu bol do beznađa.
Želimo da poručimo javnosti, kao Nemanjina porodica, da je nakon četiri godine naša bol ista, stepen prihvatanja veći ali želja da saznamo šta se desilo nikada se neće ugasiti.
Kao moralna i čestita porodica prepuštamo da oni kojima je posao da dijele pravdu, to i čine.
Ali ukazujemo na propuste u radu policije i tužilaštva koji dozvoljavaju da ljudi stradaju u obračunima onih koji žive u bezakonju i koji jedni drugima sude, a da odgovor na pitanje šta se desilo sa našim Nemanjom još ne možemo dobiti, kao ni pravedan ishod sudskog postupka.

Porodica Nemanje Medin.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti