Cijene u septembru porasle

Cijene proizvoda i usluga lične potrošnje, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u septembru 2020. godine u odnosu na avgust 2020. godine u prosjeku su više za 0,7%. Potrošačke cijene u septembru 2020. godine u odnosu na septembar 2019. godine, u prosjeku su više za 0,1%.To je saopšteno iz Uprave za statistiku- MONSTAT.

" Najveći uticaj na mjesečnu stopu inflacije imali su rast cijena:odjeće; cipela i ostale obuće; povrća; mlijeka, sira i jaja; čvrstih goriva. Potrošačke cijene u periodu januar-septembar 2020. godine, u poređenju sa istim periodom prethodne godine, u prosjeku su niže za 0,1%.Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga prema namjeni potrošnje, u septembru 2020. godine u odnosu na prethodni mjesec, zabilježen je rast cijena u grupama: odjeća i obuća (9,1%);namještaj, oprema za domaćinstvo i rutinsko održavanje stana (0,6%);stanovanje, voda, struja, gas i druga goriva (0,1%); dok je pad cijena zabilježen u grupama: hoteli i restorani (-0,6%); prevoz (-0,5%).Cijene ostalih proizvoda i usluga nijesu se bitnije mijenjale", navode iz MONSTAT-a.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti