Crna Gora domaćin najvećeg regionalnog esports turnira

Crna Gora će 21. novembra biti domaćin “Kod.io Adria Gaming Tour”, najvećeg regionalnog turnira u “counter strike global offensive” (CSGO) u organizaciji Saveza elektronskih sportova Crne Gore (SESCG) i partnera iz regiona, u kome će učestvovati oko 150 timova iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Makedonije, Kosova i Albanije.

“Pripreme su uveliko u toku, kroz naš Savez postavljamo Crnu Goru u središte velikih regionalnih dešavanja kada su u pitanju elektronski sportovi. Prvi turnir kao najava osnivanja Adria Esports Asocijacije (AESA) i lige CSGO Adria, će moći da se prati putem platforme “twitch”, vodeće svjetske „live stream” platforme za gejmere, esport takmičenja, muzička dešavanja i različite kreativne sadržaje, ali i putem naših društvenih mreža i youtube kanala”, saopštio je Filip Šoć, u ime SESCG.

Informacije o prijavama i učešću na turniru na linku ovdje.   

Crna Gora aktivno prati globalne trendove u esportovima, pa Savez elektronskih sportova Crne Gore učestvuje u osnivanju Adria asocijacije, ravnopravno sa zemljama regiona

SESCG je već član najvećih svjetskih federacija u gejming industriji - IESF i GEF.

“Kao članovi ovih organizacija imamo mogućnost da predstavljamo Crnu Goru na svjetskom nivou”, dodao je Šoć.

Savez je nedavno uspostavio saradnju sa RTCG, koja svake večeri, od pola časa iza ponoći do šest izjutra emituje gejming program, crnogorske strimere koji igraju simulacije fudbala i slično.

“Gejming je zapravo sport. Kada smo u Crnoj Gori počeli tu priču prije sedam godina, sve je bilo daleko, ali već danas naši gejmeri imaju mogućnost da dođu do najjačih svjetskih timova, a među najboljim ighračima na svijetu su već i neki iz Crne Gore i igraju za najbolje svjetske klanove”, rekao je Šoć.

UEFA je ove godine organizovala eprvenstvo u fudbalu i reprezentacija Crne Gore je osvojila je 9. mjesto.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti