Crna Gora jedna od najpopularnijih turističkih destinacija za Izraelce

Imajući u vidu veliko interesovanje sa tržišta Izraela za Crnu Goru i odličnu avio povezanost, NTO CG je intenzivirala promotivne aktivnosti na ovom tržištu, koje su rezultirale unaprijeđenim imidžom i brojnim afirmativnim člancima, kao i TV reportažama o našoj destinaciji.

Izraelska nacionalna televizija “Channel 13“ prikazala je prirodne ljepote i turističke atrakcije Crne Gore kroz priloge u popularnim emisijama sa preko milion gledalaca.

Riječ je o četiri priloga koja su prikazana u jutarnjim programima nacionalne televizije u sklopu emisije “Dobro jutro Izraele“ i “Otvaranje dana“, a u kojima je Crna Gora prikazana kao savršena destinacija za izraleske turiste.

Voditelji ovih emisija zajedno sa njihovim gostima, među kojima su i poznati influenseri, govorili su o tome zašto je Crna Gora jedna od najzanimljivijih destinacija za odmor Izraelcima.

Maja Gur (Maya Gur) i Leon Kravic (Leon Kravitz), jedni od najpopularnijih influensera specijalizovanih za putovanja u Izraelu, govoreći o atraktivnim destinacijama tokom 2022. godine su Crnu Goru izdvojili kao jednu od omiljenih destinacija zbog nevjerovatnih prirodnih ljepota, jezera, planina i predivnih plaža. Takođe, istakli su da Crna Gora ima bogatu turističku ponudu, a posebno u segmentu porodičnog turizma, što je posebno zanimljivo Izraelcima.
Još jedna influenserka za putovanja, Lital Trior, govorila je o Crnoj Gori kao idealnoj destinaciji za porodična putovanja, dok je ekspertkinja iz oblasti putovanja, Rotem Alon, govorila o tome zašto treba posjetiti Crnu Goru, koja je samo dva sata avionskog leta udaljena od Izraela, ističući odmor u prirodi i impresivne pejzaže.

Crna Gora sve je popularnija destinacija za odmor među turistima iz Izraela, o čemu svjedoče podaci da smo u prvih devet mjeseci imali gotovo tri puta više turista iz Izraela u odnosu na prethodnu godinu i čak rast od oko 40% u poređenju sa istim periodom 2019. godine. Tome je doprinijela i izuzetna prisutnost u izraelskim medijima.

Predstavnici vodećih izraelskih medija su krajem juna tekuće godine u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore boravili u trodnevnoj studijskoj posjeti Crnoj Gori. Riječ je o medijima koji imaju po oko 1,5 miliona čitalaca na dnevnom nivou. Kao rezultat te posjete, objavljeno je 7 članaka u kojima je Crna Gora prikazana kao atraktivna turistička destinacija.
Jedan od takvih članaka objavljen je u prestižnom digitalnom i štampanom mediju “Israel Today“ pod nazivom “Između planina i mora“.

„Crna Gora je je savršena za odmor na plaži, ali  avanturistička putovanja puna uzbuđenja. Mediteranska klima, stari gradovi i slikoviti pejzaži čine ovo mjesto savršenim“, navodi se u članku u “Israel Today“.

U Crnoj Gori je u oktobru boravio ugledni urednik i novinar Asi Haim, koji piše za vodeće štampane i digitalne novine u Izraelu “Yedioth Ahronoth“, koji je tokom  svoje posjete istakao da raznovrsnost ponude, s posebnim akcentom na odličnu ponudu avanturističkog turizma, osigurava dobre rezultate kada su u pitanju turisti iz Izraela.

Pokazano je i veliko interesovanje i za segment poslovnih putovanja od strane Izraelaca, te je nedavno grupa donosilaca odluka iz više izraelskih kompanija boravila u studisjkoj posjeti Crnoj Gori u cilju upoznavanja sa našom turističkom ponudom.

S obzirom na brojne potencijale Crne Gore kada je u pitanju tržište Izraela, NTO CG će i u narednom periodu nastaviti promotivne aktivnosti na ovom tržištu, te je planirana i studijska posjeta turoperatora, kao i učešće na sajmu u Tel Avivu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti