Crna Gora predstavljena u kineskim medijima kao idealna destinacija za odmor tokom 2024.

U okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Kine, Crna Gora je predstavljena kao atraktivna turistička destinacija u nekim od najčitanijih kineskih portala.

Objavljeni članci su rezultat aktivnosti Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG) i predstavljaju značajan korak ka unapređenju međunarodne vidljivosti i promociji Crne Gore među kineskom publikom.

Jedan od članaka pod nazivom „Omiljena mediteranska država Evropljana za odmor – Detaljan vodič za putovanje kroz Crnu Goru“, objavljen na jednom od vodećih kineskih portala Sohu, privukao je impresivnih 19 miliona pregleda. Ovaj članak pruža korisne informacije koje turisti treba da znaju prije nego što krenu na putovanje u Crnu Goru.

„Crna Gora je mala zemlja na jugozapadu Balkanskog poluostrva koja je poznata po prelijepom pogledu na Bokokotorski zaliv i srednjovjekovnim dvorcima. To je jedna od omiljenih destinacija Evropljana za odmor“, piše u članku.

Još jedan vidljiv medijski doprinos ostvaren je putem video snimka pod nazivom „Nije bitno koliko su visoke planine, posjeti Crnu Goru da se uvjeriš i sam“, koji je objavljen na medijskoj platformi The Paper i broji oko 5 miliona pregleda. Ovaj video prikazuje prirodne ljepote na sjeveru zemlje i mogućnosti koje ova regija pruža tokom zimskih mjeseci.

Takođe, Crna Gora je dobila zapaženu pažnju na najčitanijem kineskom web portalu Sina, u okviru članka pod nazivom „Novo iskustvo, susret sa Crnom Gorom“ koji broji preko 38 miliona pregleda. U ovom članku se ističe da sa otvaranjem novih hotela, avio letovima, jedinstvenim iskustvima i bezviznom politikom, putovanje za Crnu Goru će tokom 2024. godine biti još primamljivije.

„Crna Gora ima više lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a, pet nacionalnih parkova, 117 plaža i preko 280 kilometara obale. Prelijepa obala Jadranskog mora, mediteranska klima tokom cijele godine i crnogorska kultura, uz pristupačne cijene u poređenju s evropskim zemljama, čine Crnu Goru obaveznom destinacijom za 2024. godinu“, navodi se u članku.

Imajući u vidu značajan uticaj navedenih medija, kao i da objave o Crnoj Gori ukupno broje preko 62 miliona pregleda, očekuje se da će ove promotivne aktivnosti doprinijeti većem broju posjeta sa ovog tržišta.

U okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Kine, NTO CG je predstavila turističku ponudu destinacije na Međunarodnoj turističkoj berzi ITB China, učestvovala na poslovnoj radionicama u Pekingu i Šangaju. Osim toga, u narednom periodu se planiraju studijske posjete medija i turoperatora, u cilju privlačenja turista iz Kine.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti