Crna Gora privlačna destinacija za digitalne nomade

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u okviru promocije naše zemlje kao atraktivne destinacije za digitalne nomade, domaćin je predstavnicima zajednice digitalnih nomada i influensera iz ove oblasti, koji od 11. do 16. juna borave u studijskoj posjeti Crnoj Gori.

Pored prirodnih ljepota Crne Gore, kulturno istorijskih znamenitosti, raznovrsne gastronomske ponude i pristupačnih cijena, digitalni nomadi imaju priliku da uživaju i u značajnoj ponudi zajedničkih prostora za život i rad, koji najčešće okupljaju upravo osobe koje svoje poslove obavljaju korištenjem digitalne tehnologije i rade na daljinu.

Prvi susret sa Crnom Gorom influenseri ocjenjuju kao vrlo pozitivan. Louie Abalon, poznatija pod imenom “Aveloveinit” je izgradila popularni YouTube kanal na kom promoviše destinacije dok putuje svijetom i upoznaje lokalne kulture.

“Prvi put sam u Crnoj Gori i oduševljena onim što sam do sada vidjela, jer fotografije ne mogu da dočaraju ljepotu njene prirode.  Durmitor me posebno ostavio bez daha i jedva čekam da vidim druge djelove zemlje”, kazala je Abalon.

Crna Gora je impresionirala i njenog kolegu digitalnog nomada Johny Jen (Johnny FD) koji na YouTube kanalu sa preko 250 hiljada pratilaca promoviše destinacije i daje praktične savjete.

“Nisam mogao ni da pretpostavim da je Crna Gora ovako lijepa zemlja. Radujem se ostatku boravka i upoznavanja destinacije”, istakao je Jen.

Tokom narednih dana grupa digitalnih nomada i influensera će obići Cetinje, Budvu, Tivat, NP Skadarsko jezero i Podgoricu, a 15. juna će biti organizovana i konferencija na kojoj će biti riječi o pozicioniranju Crne Gore kao destinacije atraktivne za digitalne nomade.

Studijska posjeta digitalnih nomada i influensera, realizuje se uz podršku “NEST Coworking”, “Montenegro Digital Nomads Collective”, Glavnog grada, kao i nacionalne avio kompanije “Air Montenegro”.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti