Čudovište iz dubina pronađeno na kalifornijskoj obali

Riba neobičnog izgleda s oštrim zubima i tijelom u obliku lopte za američki fudbal pojavila se na kalifornijskoj obali. Crno "čudovište" je pronađeno na pijesku plaže, a eksperti tvrde da se radi o ribi pod nazivom Pacific Football Fish.

Dodali su da je rijedak slučaj vidjeti ovu ribu u netaknutom stanju. Nije poznato kako i zašto je završila na obali. Pacific Football Fish je jedna od više od 200 vrsta takozvanih grdobina, a žive u tamnim dubinama okeana. Ova vrsta ima oštre i šiljate zube te velika usta za gutanje plijena veličine vlastitog tijela. "Stabljika" koja se nalazi na glavi ove ribe služi za namamljivanje plijena.

Riba će biti analizirana i proučavana u svrhe istraživanja i edukacije.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti