Delegacija Estonije u zvaničnoj posjeti Opštini Budva

U zvaničnoj posjeti Opštini Budva boravila delegacija Republike Estonije, estonske regije Polva.

Njih su u ime predsjednika Opštine Budva Mila Božovića dočekali menadžer grada Nikola Jovanović, direktor Turističke organizacije Budva Nemanja Kuljača i Nikola Kralj . Estonsku delegaciju je predvodila Predsjednica Opštine Rapina, estonske regije Polva, Enel Lin sa saradnicima Eve Nemsalu predsjednica asocijacije regije Polvama, Lenard Liba predsjednik razvojnog centra regije Polvama, Marti Roigas predsjednik Opštine Polva, Mik Jarv predsjednik Opštine Kanepi, Peter Sibul Opština Rapina, Georg Palisar Opština Polva. 

U ime domaćina Opštine Budva naskon sastanka medijima se obratio menadžer Opštine Budva Nikola Jovanović 

- “Velika nam je čast što smo danas imali priliku da ugostimo delegaciju iz Estonije, koja predstavalja region Polvu, da nam je veoma drago da razmijenimo iskustva i započnemo jednu saradanju koja će značiti za obije naše zemlje i gradove koji čine taj region. Crna Gora i Estonija imaju mnogo toga zajedničkog i upravo smo se kroz razgovor sa našim uvaženim kolegama uvjerili da možemo da sarađujemo i na kulturnom, turističkom planu ali i na ekonomskom nivou. Danas je turističko tržište svijeta potpuno integrisano i mi smo konstatovali da je uvođenje direktne linije Tivat- Talin kao glavnog grada Estonije veoma doprinijelo da se ove dvije države izuzetno turistički povežu i mislimo da postoji mnogo prostora da tu saradnju naslijedimo” – zaključio je Nikola Jovanović, menadžer Opštine Budva.

U ime Estonske delegacije nakon sastanka se obratila Enel Lin predsjednica Opštine Rapina 

- “Naš region Polva ima tri opštine u Estoniji, imamo veoma mnogo divlje prirode, drugačije od vaše. Mi smo sjeverni region i došli smo da vidimo kako to izgleda kod vas ovdje na jugu. Došli smo da saznama šta predlažete našim ljudima u vašem regionu da bi se oni upoznali gdje da dođu i šta da vide. Tu smo naravno da izvršimo prezentaciju našeg regiona i da pozovemo vaše ljude u uzvratnu posjetu. Mi znamo jako puno ljudi koji žive na jugu, a koji dolaze u Finsku naročito zimi, ali Estonija je isto tako lijepa” - saopštila je je gošća Enel Liin, predsjednica Opštine Rapina nakon zvaničnog prijema.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti