Dnevni centar napokon

Podogorička firma „Civil engineer“ vršiće stručni nadzor na opremanju i adaptaciji poslovnog prostora u zgradi „Nivel“ na gradskoj zaobilaznici namijenjenog za Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju.

Sa ovom firmom Opština Budva zaključila je 19. janura ugovor po kome se obavezala da joj za ovu uslugu isplati 8.600 eura. Prethodno je nakon završenog tenderskog postupka izabran i izvođač radova. Naime, na javnom pozivu koji je Opština raspisala najpovoljniju ponudu za nabavku robe i opremanje poslovnog prostora za Dnevni centar dostavila je kompanija „Bombeton“ u iiznosu od 294.978 eura. Ponuđač je dužan da u roku od 120 dana od uvođenja u posao završi komletan posao.

Riječ je o opremanju gotovo 700 kvadrata opštinskog poslovnog prostora u zgradi „Nivel“ namijenjenog za Dnevni centar. Ovim bi se poslije punih deset godine stavila tačka na dugoobećavani projekat, na koji čekaju roditelji djece sa smetanjama, a koji prethodna opštinska uprava nije uspjela da okonča.


Iako je odluka o osnivanju Javne ustanove “Dnevni centar” usvojena je na sjednici Skupštine Opštine Budva još u februaru 2014. godine, sve je tada ostalo na obećanjima.


Iako je bio čak 2015. raspisan tender i izabran izvođač radova, do opremanja Dnevnog centra nije došlo.
Proceduru je ubrzala nova gradska uprava, koja je upravo i obećala da će Dnevni centar staviti u funkciju.

Gradonačelnik Budve Dragan Krapović je nedavno kazao da ugovor koji je prethodna vlast zaključila sa kompanijom „Nivel“ oko ustrupanja poslovnih prostora je izazvao je veliki broj problema.
Podsjetio je da su 2014. Opština Budva i podgorička kompanija „Nivel zaključile ugovor o vansudskom poravnanju.


Ugovorom je precizirano da „Nivel“ ustupa uz nadoknadu loklanoj upravi nekretnine , poslovne prostore površine 98, 152, 222 i 223 kvadrata, što ukupno iznosi 695 kvadrata za cijenu od 1.73 miliona eura. To je prethodna vlast dogovorila , naravno iz tih i takvih dogovora je proistekao veliki broj problema. To je bilo jedno, nažalost, zamajavanje javnosti, zamajavanje jedne ugrožene grupacije“, naglasio je Krapović.


Preuzimanje rukovođenja gradom, Krapović je kazao da je nova vlast uradila brojne korake kako bi Dnevni centar zaista bio otvoren.
Formirao sam Komisiju za praćenje realizacije radova na završetku Dnevnog centra. Raspisali smo tender za nabavku opreme za potrebe Dnevog centra u iznosu od 400 hiljada eura. Na Skupštini opštine smo imenovali Upravni odbor Dnevnog centra , Sekretarijat za društvene djelatnosti je dostavio Statut buduće javne ustanove. Po nalogu Sekretarijata za investicije je izvršena unutrašnja adaptacija prostora , odrađeni su pregradni zidovi, rampe i još neke stvari , koje su bile neophodne. Radove je naravno, shodno ugovoru, o svome trošku izveo „Nivel“, kazao je tada Krapović.


Po ugovoru o komunalijam iz 2014. koji su Opština i „Nivel“ zaključili, podgorička firma je na ime gradnje osmospratnice bila dužna da plati 3.1 milion eura.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti