Dobro iz Crne Gore

Sinergijsko djelovanje privrede, državnih organa i obrazovanja doprinosi razvoju projekta “Dobro iz Crne Gore” i jačanju svijesti o značaju kupovine kvalitetnih domaćih proizvoda. Ovo je ocijenjeno tokom prezentacije projekta „Dobro iz Crne Gore“, koju je Privredna komora Crne Gore organizovala u saradnji sa Centrom za stručno obrazovanje i Zavodom za školstvo.

Privredna komora Crne Gore od 2008. godine kontinuirano radi na brendiranju domaćih proizvoda natprosječnog kvaliteta zaštićenih kolektivnim žigom „Dobro iz Crne Gore. Cilj projekta „Dobro iz Crne Gore“ je da stimuliše domaće kompanije da unapređujući kvalitet proizvoda i usluga, postignu konkurentnost koja će im omogućiti bolji plasman proizvoda na domaćem i inostranim tržištima.

Potpredsjednica Privredne komore dr Nina Drakić. istakla je da su dosadašnji rezultati, potvrdili da proizvodi označeni ovim znakom predstavljaju garanciju kvaliteta proizvoda za potrošače, čime se doprinosi adekvatnijoj tržišnoj valorizaciji postojećeg vrhunskog kvaliteta crnogorskih proizvoda na domaćem i inostranom tržištu.

Načelnica Odsjeka za međunarodnu saradnju pri Zavodu za školstvo, istakla je da se đaci tokom preduzetničkog učenja, između ostalog, upoznaju sa značajem autorskih prava, vlasništva, a poseban segment je posvećen projektu Dobro iz Crne Gore.

Trenutno je 20 kompanija,korisnika žiga Dobro iz Crne Gore. Kampanje “Kupujmo domaće” i „Domaći ukusi“.

Kako je zaključila Drakić,  epidemija je doprinijela da shvatimo važnost diversifikacije ekonomije, smanjenja uvozne zavisnosti i i okretanja domaćoj proizvodnji.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti