Drugo lice bajkovitog Balija: Turisti pokazali da i ova svjetska atrakcija ima svoje mane

Bali je jedna od najpopularnijih svjetskih destinacija, a brojni ljudi uživaju čak i u samim fotografijama pješčanih plaža, tirkiznog mora, koraljnih grebena i kulturnih znamenitosti koje su tamo zabilježene. Međutim, pojedini posjetitelji otkrili su i "drugu" stranu ovog bajkovitog mjesta.

Mnogi maštaju o odlasku na Bali - veličanstveni indonezijski otok koji se smatra "rajem na zemlji".

Ipak, iza idiličnih prizora koje svakodnevno možemo vidjeti putem popularnih turističkih stranica i društvenih mreža, koje služe kako bi još više ispromovisale ovu destinaciju, dobro je znati da i on, poput ostalih mjesta, ima svoje "mane".

Tako je naročito ako tamo dospijete u vrijeme kišne sezone.

Kako tada izgleda Bali podsjetio je i videozapis korisnice TikToka imena Victoria Goulbourne.

Victoria je u svojoj objavi pokazala "dva lica" Balija. S jedne strane snimila je dio idilično uređenog smještaja s ležaljkama, dok je s druge strane snimila dio blatnjavog kopna nakon vremenskih nepogoda.

"Nemojte da vas zavara Instagram", dodala je u opis objave koju je pregledalo više od 26 miliona ljudi.

Brojni korisnici prokomentarisali su njenu objavu istaknuvši da je Victoria, nažalost, došla u krivo vrijeme - dok na otoku traju kiše. Tada, objasnili su, neki dijelovi Balija doista izgledaju kao na snimci.

Među još nekim objavama na ovu temu je i onaj koji prikazuje kako tokom kiše izgleda jedno od mjesta odakle se pruža nevjerovatan pogled.

Također, tu je i snimak s Instagram profila thebaliguideline, koji prikazuje unutrašnjost jedne od drvenih nastambi predviđenih za iznajmljivanje.

Korisnici su ukazali na to da je, unatoč nevjerovatnim recenzijama, i Bali mjesto poput "svih drugih". Također, istakli su, prilikom planiranja putovanja na ovaj otok, potrebno je, kao i inače, istražiti adekvatne smještajne lokacije, a naročito kako bi doživljaj tamo, i u slučaju vremenskih nepogoda, ostao potpun.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti