Englezi koji odu na odmor u inostranstvo moraće platiti kaznu od 5000 funti

Englezi koji otputuju na odmor u inostranstvo moraće platiti 5000 funti kazne po novom zakonu kojim se želi spriječiti putovanja koja nijesu neophodna kako bi se naciju zaštitilo od zaraze covidom-19.

Vijest je razočarala milione ljudi koji su se nadali ljetovanju i prouzrokovala pad vrijednosti dionica kompanija koje se bave putovanjima, uključujući EasyJet, vlasnika British Airwaysa, Jet2-a i TUI-ja, za dva do četiri odsto rano u utorak.
Ujedinjeno Kraljevstvo ima jednu od najtežih bilansi covida-19 na svijetu, ali broj umrlih i zaraženih brzo se smanjuje i uspješna kampanja vakcinacije napokon vraća povjerenje građanima i privredi.
No budući da postepeno ublažavanje karantina počinje od ovog vikenda, vlada upozorava građane da će možda morati odustati od dugo priželjkivanih odmora u inostranstvu, prije svega zbog trećeg talasa u nekim dijelovima Europe.
Podsjećamo, gosti iz Velike Britanije su jedni od najznačajnijih u pred i post sezonu na našem primorju.

 
 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti