Evo što kafa koju pijete govori o vama!

Čini se da i za kavu vrijedi ona stara - 'reci mi šta piješ, reći ću ti ko si'.

 

Pijete li tursku kafu, na listi vaših osobina vjerovatno će se naći strpljivost, efikasnost, ali i nefleksibilnost i ćudljivost. Pijete li kafu sa mlijekom ili šećerom vjerovatno volite ugađati ljudima.


Upravo ove rezultate pokazala je studija 'Ono si što jedeš: Promijenite prehrambene navike, promijenite život' psihologa Ramanija Durvasula koji je proveo ispitivanje na 1000 kafopija kako bi doveo vezu vrste kafe i karaktere osoba koji je piju, prenosi NY Daily News.

Kao što je već spomenuto, crnu kafu najčešće piju osobe koje su u pristupanju drugima direktne, konkretne, često ćudljivi 'čistunci' neskloni promjenama. Osobe koje piju kafu s mlijekom i šećerom vole udovoljavati ljudima i vrlo su velikodušni prema drugima, zbog čega počnu zanemarivati sebe.
Osobe koje naručuju 'fancy' kafice s stotinu dodataka i oni koji piju kavu bez kofeina su opsesivne, sebične, stroge, teže savršenstvu, pretjeranu su osjetljive te vrlo paze na svoje zdravlje.

 

Ovo istraživanje postaje još interesantnije kada mu se doda jedna međunarodna anketa jednog hotelskog lanca, koje je pokazalo da bi se više od polovine ispitanika radije odreklo vođenja ljubavi nego ispijanja šolje kafe ujutro. Kako navode, misle da kad bi se odrekli kafe, da bi im ponestalo i kreativnog razmišljanja, a neki čak kažu da se ne bi mogli dignuti iz kreveta, niti komunicirati s drugim ljudima.


Jeste li se i vi pronašli u nekoj od ovih kategorija kafopija?

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti