Francuska urednica u posjeti Crnoj Gori: „Putujući po zemlji otkrila sam nestvarna mjesta“

U cilju promocije destinacije na tržištu Francuske, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je organizovala studijsku posjetu urednice francuskog turističkog vodiča Evasion Odri Piko koja u periodu od 29. septembra do 9. oktobra boravi u našoj zemlji.

Osim što će pisati o prirodnim ljepotama Crne Gore, u turističkom vodiču Evasion će biti objavljena sva mjesta koja je francuska urednica obišla, sa kontaktima i preporukama za posjetu

Tokom boravka u našoj zemlji, francuska urednica je obišla Budvu, Ulcinj, Kotor i Perast, te se na taj način upoznala sa bogatom turističkom ponudom crnogorskog primorja.

„Putujući po zemlji otkrila sam nestvarna mjesta. Svidjela mi se crnogorska obala koja me podsjetila na jug Francuske: kamenita obala, plava voda i borove šume. Takođe, mnogo sam uživala u Bokokotorskom zalivu i ljupkom mjestu Perast koje je tako romantično“, kazala je Piko.

Urednica turističkog vodiča Evasion ističe da joj se posebno dopala netaknuta živopisna priroda Nacionalnog parka Durmitor, te dodaje da će se rado vratiti u našu zemlju.

“Crna Gora je lijepa zemlja sa veoma kontrastnim pejzažima. Malo koja država u svijetu nudi mogućnost odlaska sa mora do planine za nekoliko sati, a upravo to nudi Crna Gora. Oduševljena sam što imam mogućnost da promovišem ovu destinaciju i nadam se da će je francuski turisti cijeniti koliko i ja”, poručila je Piko.

U okviru studijske posjete, urednica prestižnog turističkog vodiča Evasion je uživala u prirodnim ljepotama Žabljaka,  Kolašina i Virpazara.

Turistički vodič Evasion se distribuira u Parizu, dok su zastupljene i druge regije Francuske.  Već su imali prvo izdanje vodiča "Crna Gora i Dubrovnik" koji je objavljen 2020. godine, dok će ovogodišnje izdanje biti izdato u 10 hiljada primjeraka. Vodič je baziran na informacijama koje podrazumijevaju slow turizam, te kako zaobići masovni turizam i namijenjen je turistima koji žele da izdvoje svoje vrijeme za neko autentično i nezaboravno putovanje.

Pored Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, svoju podršku u organizaciji studijske posjete dali su i hoteli Dream house, Casa di pino, Azul Beach resort, hotel i restoran Conte, apartman Delightful studio Sara, kao i Nacionalni parkovi Crne Gore.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti