Francuski turoperatori: Zimska turistička ponuda Crne Gore je pravo osvježenje za ljubitelje zimskih sportova

Agencija Gold Travel, strateški partner Nacionalne turističke organizacije, organizovala je studijsku posjetu turoperatora i turističkih agencija iz Francuske.

Predstavnici nekih od najznačajnijih turoperatora i turističkih agencija, među kojima su “Travel Emna Event“, “Bemextours“, “MBe“, “Ugo Travel“ i “World – 4U“, kroz višednevni program i različite aktivnosti imali su priliku da se bliže upoznaju sa turističkim atrakcijama Crne Gore. Tokom boravka u Crnoj Gori  u periodu od 30. septembra do 4. oktobra, uživali su u uzbudljivoj ponudi aktivnog odmora na sjeveru, ali i u čarima crnogorskog primorja.

Po dolasku u Crnu Goru posjetili su Šipčanik, gdje je održana prezentacija o istoriji kompanije, i organizovana degustacija više vrsta vina, a sjutradan su imali sastanak sa predstavnicima NTO CG, kompanije Air Montenegro, menadžentom hotela Stara Čaršija i predstavnicima Gold Travel agencije. Nakon toga, obišli su Cetinje, Kolašin, Kotor, NP Biogradsko jezero i NP Durmitor. Pored luksuznog segmenta ponude, imali su priliku da uživaju i u tradicionalnoj kuhinji u crnogorskim katunima.

Jedan od učesnika studijske posjete, Philippe Martineau, predstavnik agencije World-4U, već duže vrijeme fokusiran je na promociju neobičnih destinacija, a Crna Gora u tom kontekstu za njega predstavlja pravo otkriće. Naročito ga je impresionirala priroda i kulturne znamenitosti Kotora, flora i fauna Biogradske gore, šetnje oko jezera, mnoštvo manastira koje su imali priliku da vide na tim turama, kao i pogled sa mosta na Đurđevica Tari. Na njega je poseban utisak ostavio ski centar Kolašin 1600, jer u zimskoj turističkoj ponudi sjevera vidi naročiti potencijal, jer su francuski klijenti zasićeni Alpima i Pirinejima, te bi skijanje ili pak motorne sanke na crnogorskim planinama za njih predstavljale osvježenje.
 

Izvršni direktor agencije Gold Travel Arbin Pepić je istakao da je zajednička impresija svih posjetilaca da Crna Gora krije pregršt prirodnih ljepota koje smo dužni otkriti svijetu, kao i tople, srdačne ljude koji imaju dovoljno znanja, elana i ljubavi da taj zadatak ispune, a prema njegovim riječima, imali su samo jednu zamjerku – voljeli bi da su mogli ostati duže.

Po povratku u domovinu, planiraju sastanke na kojima će predstaviti sadržaje koje su imali priliku da vide, kako bi uvrstili Crnu Goru u svoju ponudu.
Imajući u vidu unaprijeđenu avio povezanost Crne Gore sa Francuskom, NTO CG intenzivirala je promotivne aktivnosti na ovom tržištu. U maju tekuće godine organizovane su poslovne radionice u Parizu i Lionu, a ova studijska posjeta rezultat je ostvarenih kontakata na ovoj radionici.
Pored NTO CG, podršku ovoj posjeti su dali i kompanija Air Montenegro, kompanija Plantaže, hoteli Stara Čaršija, Bianca i Polar Star.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti