Futuristički leteći nuklearni hotel može da primi 5000 gostiju i nikada ne bi morao da sleti

Video hotela budućnosti koji je objavio Hashem Al-Ghaili i koji se brzo proširio društvenim mrežama zapalio je internet.

Koncept je baziran na viziji Tonyja Holmstena, a njegov futuristički hotel nazvan Sky Cruise izgleda kao kombinacija džambo džeta i velikog kruzera. Zahvaljujući nuklearnom pogonu, Sky Cruise može letjeti godinama, bez potrebe za sletanjem.

Ova leteća tvrđava mogla bi da ugosti oko 5.000 ljudi, a ne bi imala pilota, jer bi za upravljanje bila zadužena vještačka inteligencija. Osim upravljanja, vještačka inteligencija trebalo bi da može da predvidi i turbulencije, tako da bi Sky Cruise kroz njih prošao bez ikakvih problema.

Takođe, u skladu sa sadašnjim trendovima, a koji će još više biti naglašeni u budućnosti, ovaj leteći hotel će pokretati 20 električnih motora: Zahvaljujući nuklearnoj energiji, hotel nikada neće ostati bez goriva, naglašava se u videu.

S obzirom na to da ne bi trebalo da sleti, turisti bi do njega dolazili komercijalnim ili privatnim avionima koji bi sletali na njegov trup.

Kao i na luksuznim kruzerima, Sky Cruise imaće brojne kafiće i restorane, pozorišta, teretane, bioskope, sobe za ljubitelje video-igara, bazene i slično, a Hashem Al-Ghaili smatra da bi ovaj leteći hotel mogao da bude idealno mesto na kojem će mladenci izreći sudbonosno "da".

Koncept predstavljen na video-zapisu izgleda prilično impresivno i fantastično, ali kako su mnogi napisali u komentarima, i - nerealno. Kada ne bi postojali zakoni fizike i aerodinamike, onda bi ovaj brod mogao i da poleti, jedan je od komentara koji najbolje opisuje realnost da se ovakva grdosija jednom zaista podigne u vazduh i ostane u letu godinama.

https://www.youtube.com/watch?v=ZrodDBJdGuo

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti